65. Cannes Film Festivali Başladı! - Son Dakika
Kültür Sanat

65. Cannes Film Festivali Başladı!

65. Cannes Film Festivali Başladı!

Sinema severlerin merakla beklediği festivallerden biri olan Cannes Film Festivali, dün akşam Wes Anderson’un son filmi Moonrise Kingdom’ın gösterimiyle 65. kez başladı...

17.05.2012 13:00

Dünyanın her yıl merakla takip ettiği sinema etkinliklerinden biri olan Cannes Film Festivali, 27 Mayıs'a kadar sürecek. Bu yılki jürinin başkanlığını Nanni Moretti üstleniyor. Fransız aktris Berenice Bejo'nun sunuculuğunu yaptığı dün geceki açılış töreni, her zamanki gibi büyük sükse yarattı. Wes Anderson'un Moonrise Kingdom filminin gösterilmesiyle başlayan festivalde jüride de önemli isimler bulunuyor. Bu isimler; Diana Kruger, İngiliz Yönetmen Andrea Arnold, Emanuelle Devos, Ewan Mc Gregor, Filistinli yönetmen ve oyuncu Hiam Abbass, yapımcı Alexander Payne ve Haiti'li oyuncu-yönetmen Raoul Peck.

Marilyn Monroe unutulmadı!

Cannes Film Festivali'nde 91 film gösterilecek. Altın Palmiye için yarışacak film sayısı ise 22. Bu 22 film, yaklaşık 4.300 film arasından seçildi. Sinema tarihinin unutulmaz yıldızı Marilyn Monroe, siyah-beyaz fotoğrafı ile bu yılki festivalin logosunda yer alan isim oldu.

Türk sinemasından örnekler de var

65. Cannes Film Festivali için yarışan yaklaşık 4.500 kısa metrajlı filmden jürinin seçtiği ilk 10'da bir Türk filmi de var. Rezan Yeşilbaş'ın Sessiz filmi, kısa metrajlı filmler kategorisinde yarışıyor olacak. Nuri Bilge Ceylan 17 Mayıs'ta bu yılki "Carossee d'or" sinema ödülünü almak için Cannes'da olacak. ünlü yönetmenin Mayıs Sıkıntısı filmi de ödül töreni öncesi gösteriliyor olacak. Yurt dışında oldukça başarılı bir kariyere sahip olan Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın Polluting Paradise filmi, 18 Mayıs Cuma günü 'özel gösterimler' bölümünde yarışma dışı olarak gösteriliyor olacak.

Festival; 27 Mayıs Pazar günü Claude Miller'ın 'Therese Desqueyroux' filminin gösterimi ile bitiyor.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat 65. Cannes Film Festivali Başladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement