Antalyalılara Klasik Müzik Esintisi Sunulacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalyalılara Klasik Müzik Esintisi Sunulacak

Antalyalılara Klasik Müzik Esintisi Sunulacak

Antalyalı sanatseverler, Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenecek konserde barok müziği dinleme fırsatı bulacak.

23.01.2014 10:15  Güncelleme: 11:47

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenecek "Barok Müzik Konseri", 24 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek.

"Barok Müzik Haftası" kapsamında Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenecek konser, şef Charles Olivieri- Munroe yönetiminde, solist Erden Bilgen'in katılımıyla yapılacak.

Konserle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü İbrahim Sezer, barok müziğin Türk müziğinin tınılarına yakın olduğunu, Türk halkı tarafından diğer klasik eserlere göre daha çok sevildiğini belirtti.

Barok Müzik Haftası başlığıyla üç bölümde gerçekleşecek konserin detaylarıyla ilgili bilgi veren Sezer, ilk bölümde J. S. Bach'ın Toccata and Fugure Orchestral, ikinci bölümde besteci Telemann'ın Trompet Konçertosu, üçüncü bölümde ise Haydn'ın 104 Numaralı Senfonisi'nin icra edileceğini söyledi.

Barok Çağ'da orkestranın daha az çalgıdan meydana geldiğini bildiren Sezer, "Barok müzik aslında kilise müziğidir, dini ayinlerde, kiliselerde çalınırdı" dedi.

Orkestranın 65 müzisyenden oluştuğunu dile getiren Sezer, her hafta farklı bir konseptle sanatseverlerin karşısına çıktıklarını kaydetti.

Haftalık konserlerinin yanında sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiklerine değinen Sezer, klasik müzik dinleme imkanı bulunmayan köy çocuklarına eğitim konserleri verdiklerini vurguladı.

Konserde orkestranın şefliğini yapacak müzisyen Charles Olivieri- Munroe ise barok müziğin Rönesans'tan sonra ortaya çıktığını, üç ayrı dönemden meydana geldiğini söyledi.

Munroe, konserde icra edecekleri Bach eserinin orijinal olarak mızıka ile yazıldığını, daha sonra diğer çalgılarla yeniden hazırlandığını, bu nedenle barok müzik türünde ilginç bir eser olduğunu söyledi. Türkiye, özellikle Antalya'da bulunmaktan büyük keyif aldığını dile getiren Munroe, Antalya halkını konsere davet etti.

Konsere katılmak isteyen klasik müzik severler, biletleri Antalya Kültür Merkezi gişelerinden veya Biletix'ten 10 lira karşılığında alabilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antalyalılara Klasik Müzik Esintisi Sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement