Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika
Kültür Sanat

Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü

Aylin Kotil\'in Ankara\'ya Yürüyüşü

Kotil yürüyüşe çıktıktan sonra evine giren hırsızın evde bulunan cumhuriyet altınını almadığını, bu nedenle hırsızlık olayında şüphelerinin olduğunu söyledi

23.07.2013 13:17

Yüzde 10 seçim barajının düşmesi için İstanbul' dan Ankara'ya yürüyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, yürüyüşe çıktıktan sonra evine giren hırsızın evde bulunan cumhuriyet altınını almadığını, bu nedenle hırsızlık olayında şüphelerinin olduğunu söyledi.

İstanbul Haydarpaşa'dan 8 Temmuz'da yola çıkan ve yürüyerek 28 Haziran'da Ankara'ya ulaşmayı hedefleyen Kotil, Kızılcahamam'a ulaştı. Geceyi geçirdiği otelde AA muhabirine açıklamada bulunan  Kotil, yürüyüşe çıkmasının ardından evine hırsız girdiğini söyledi:

Evde bulunan değerli bazı eşyaların alınmadığına dikkat çeken Kotil şöyle konuştu:

"Hafta sonu eşim de evde yoktu dün akşam eşim eve gittiğinde evin çok dağılmış olduğunu görüyor. Evde benim pasaportum, kendi pasaportu, eşimin fotoğraf makinesi ve günlük taktığım çok değerli olmayan, ama altın olan, bir iki tane yüzük küpe kolye var. Bir iki yüzük ile küpeyi bırakıyor kolyeyi alıyor, hatta bıraktığı küpeler de var. Cumhuriyet altını var onu bırakmış, insanın aklına her şey geliyor. Hırsız cumhuriyet altınına tenezzül etmemiş diyemeyeceğim, 150 lira bunu bırakması bence soru işareti. Yapılan hareketin şekline baktığın vakit ister istemez şüphelerim oluyor."

Seçim barajının Türkiye'nin demokratikleşme konusunda önemli bir sorunu olduğuna dikkat çeken Aylin, "Yüzde 10 seçim barajı olan bir ülkede demokrasiden bahsetmeniz söz konusu olamaz yüzde 10 baraj düştüğü zaman diğer siyasi partiler de meclise girecek, diğer insanlar da kendisinin mecliste temsil edildiğini görecek, koltukların değil  fikirlerin yarıştığı bir siyaset olacak, daha çok kadınlar siyasete girecek" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement