"Barış Manço Onur Ödülü" Livaneli'nin - Son Dakika
Kültür Sanat

"Barış Manço Onur Ödülü" Livaneli'nin

"Barış Manço Onur Ödülü" Livaneli\'nin

Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması Kapsamında Verilen 'Barış Manço Onur Ödülü' Bu Yıl Zülfü Livaneli'ye Verildi.

05.06.2010 11:49

Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması kapsamında verilen ''Barış Manço Onur Ödülü'' bu yıl Zülfü Livaneli'ye verildi.

Etkinlik kapsamında, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda düzenlenen törende, ''Barış Manço Onur Ödülü'', sanatçı Zülfü Livaneli'ye takdim edildi. Sanatçı ödülünü, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile Barış Manço'nun eşi Lale Manço ve büyük oğlu Doğukan Manço'nun elinden aldı.

Lale Manço eşi Barış Manço adına tertip edilen ve önceki yıllarda Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan ve M.F.Ö gibi Türk müziğinin önemli isimlerine verilen ödülü, bu yıl da örnek bir sanatçıya vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Manço, ayrıca ''Altın Güvercin''i yeniden Kuşadası semalarıyla buluşturduğu için Belediye Başkanı Esat Altungün'e teşekkür etti.

Livaneli ise ödülünü almasının ardından yaptığı konuşmada, bu ödülü almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Türk müzik tarihi haritasında önemli bir yere sahip olan ve bu haritada önemli bir yer kaplayan Barış Manço adını taşıyan bir ödül almak, beni çok mutlu etti. Ayrıca İsmail Cem gibi bir dostumun adını taşıyan meydanda bu ödülü almak mutluluğumu daha da artırdı. Uzun yıllar önce birlikte konser düzenlediğimiz Belediye Başkanı Esat Altungün ve Atilla Özdemiroğlu gibi dostlarımı yeniden görmek de mutluluğumu pekiştirdi'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Barış Manço Onur Ödülü' Livaneli'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement