Yeşilay "Düşün!" Sloganıyla Dikkati Çekecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeşilay "Düşün!" Sloganıyla Dikkati Çekecek

Yeşilay "Düşün!" Sloganıyla Dikkati Çekecek

Yeşilay, bu yıl sosyal medya ve medyada tütün kullanımının zararlarına "Düşün!" sloganıyla dikkati çekecek.

30.05.2014 14:06

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 3 1 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde sosyal medya ve medyada tütün kullanımının zararlarına "Düşün!" sloganıyla dikkati çekecek.

Cemiyetten yapılan açıklamaya göre, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla tütün kullanımının zararları, bir kez daha vurgulanacak. Kampanyalarda tütün kullanımının kişiye, topluma ve yakınlarına verdiği zararlar işlenecek. Mesajlar "Kendini, sevdiklerini, ülkeni, bütçeni, çevreyi, dünyayı düşün!" şeklinde mesajlarla duyurulacak.

Öğretmenlere dikkat

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, sigara tüketiminin özellikle gençler arasında arttığı ve ilk kullanım yaşının giderek düştüğünü belirterek, son yıllarda yapılan kanuni düzenlemeler sayesinde tütün ve tütün ürünleri ile mücadelede ciddi mesafe alındığını aktardı.

Bu konuda eğitimcilere de büyük görevler düştüğünü vurgulayan Karaman, "Okullarda eğitimci ve idarecilerin gerekli mücadeleyi gösteremedikleri ya da mücadele verirken yalnız bırakıldıklarını görüyoruz. Bazı okullarımızın önünde öğretmenlerimizin sigara içtiklerini üzüntüyle görüyoruz. Öğrencilerin gözleri önünde sigara içilmesinin önlenmesi ya da sigara karşıtı kampanyalar düzenlemek isteyen öğretmenlerin desteklenmesi birer seçenek olarak düşünülmelidir" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yeşilay 'Düşün!' Sloganıyla Dikkati Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement