Gazeteci Mehmet Karabaş'ın Kitabı Çıktı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazeteci Mehmet Karabaş'ın Kitabı Çıktı

Gazeteci Mehmet Karabaş\'ın Kitabı Çıktı

Batmanlı gazeteci-yazar Mehmet Karabaş'ın, 90'lı yıllarda yaşanan şiddet olaylarını anlatan "Şeytan'ın lanetlediği çocuk" adlı kitabı piyasaya çıktı.

23.04.2015 14:20

"Şeytan'ın lanetlediği çocuk" romanı çıktı…

Edebiyat dünyasına yeni eserler peş peşe geliyor.

Batmanlı gazeteci yazar Mehmet Karabaş'ın ilk romanı "Şeytan'ın lanetlediği çocuk" NA yayınlarından çıktı.

Okuyucuların büyük beğenisi gören "Şeytan'ın lanetlediği çocuk" romanın ilk baskısı tükenmek üzereyken yayınevi ikinci baskıya hazırlanıyor.

Romanda, 90'lı yıllarda henüz çocukken iki kez evi ve köyü yakılarak göç etmek zorunda kalan Karabaş, daha sonra aile fertleri ve yakınlarının ölümü ile sarsılıyor. Romanın teması olan Yunus ile Helkis'in hayat hikayesi, yaşanmış hadiseden oluşurken kurgu roman şekliyle kaleme alındı.

Roman, aynı zamanda 90'lı yıllardaki faili meçhul, köy yakmalar, sürgünler, toplu ölümlere de ışık tutacak. Kürt Yazarlar Derneği, NA yayınları ve 0507 534 90 11 numaradan alınabileceği belirtildi.

Romanda, Sason'a bağlı bir köyde, buzağıyı arayan çocuğun katleidlmesi ve onu canından çok seven ablasının intikam duyguları ön plana çıkarken, genelde bölgede yaşanan acı olayların yaşanmış öyküleri derlenerek roman hazırlanmış.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Gazeteci Mehmet Karabaş'ın Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement