Karamürsel'de Aliya İzetbegoviç anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Karamürsel'de Aliya İzetbegoviç anıldı

Karamürsel\'de Aliya İzetbegoviç anıldı

Karamürsel ilçesinde, vefatının 20'nci yılında Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç anıldı. Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından İzetbegoviç için Karabali Camisi'nde mevlit okutuldu.

20.10.2023 09:15  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel ilçesinde, vefatının 20'nci yılında Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç anıldı.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından İzetbegoviç için Karabali Camisi'nde mevlit okutuldu.

Dernek Başkanı Ahmet Çetin, yaptığı açıklamada, İzetbegoviç'i rahmetle andıklarını belirterek, "Siyasi önderliğinin yanı sıra entelektüel kapasitesi ve eserleriyle yarınlara mesaj bırakan Bosna Hersek lideri, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in 20. ölüm yıl dönümü nedeniyle mevlit okuttuk. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen halkına bağımsız bir devlet bırakmayı başaran 'Bilge Kral'ı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." ifadesini kullandı.

Mevlidin ardından, vatandaşlara helva ikram edildi.

Programa, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Adnan Göktekin, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karamürsel'de Aliya İzetbegoviç anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement