Kore Sanatı İhtişam ve Zerafetle Anlatılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kore Sanatı İhtişam ve Zerafetle Anlatılıyor

Kore Sanatı İhtişam ve Zerafetle Anlatılıyor

Kore’nin farklı dönemlerini yansıtan 165 eserin yer aldığı "İhtişam ve Zarafet: Kore Sanatı/Majesty and Grace: The Art of Korea" adlı sergi, 18 Haziran’da açılacak.

05.06.2013 15:00

Kore Kültür Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı ile Kore Ulusal Müzesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen sergi, Topkapı Saray Müzesi Has Ahırlar Salonunda meraklılarıyla buluşacak. Türkiye'de Kore'nin tarihini yansıtan kültür varlıklarını sergilemek ve Türk halkının Kore'nin tarihi ile eserlerini daha yakından tanıması amacını taşıyan sergi, 30 Nisan 2012- 27 Ocak 2013'te Kore'nin en büyük iki müzesi Kore Ulusal Müzesi ve Busan Müzesi’nde açılan "Türkiye'nin Medeniyetleri" adlı serginin karşılığı olarak düzenleniyor. Kore'nin farklı dönemlerini ve yönlerini 5 farklı başlık altında yansıtan sergide, kraliyeti temsil eden kraliyet mezarlarından çıkarılan eşyalar, gücü sembolize eden geleneksel aksesuarlar, Budizm’i temsil eden objeler ve Kore’deki yerel hayatı yansıtan çömlek ve porselenler yer alıyor.

Serginin açılışı, Kore Ulusal Müzesi Müdürü ve Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu’nun da katılımıyla 18 Haziran'da yapılacak. Katılımcılar, açılış töreninde Kore yemeklerini de deneyebilecek.

Sergi etkinlikleri kapsamında 19 Haziran'da Topkapı Sarayı Müzesinde Kore kültür varlıkları ile ilgili konferans düzenlenecek. Kore'nin milli hazine değerindeki kültürel eserlerinin bulunduğu 165 eserden oluşan sergi, 29 Eylül'e kadar görülebilecek.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Kore Sanatı İhtişam ve Zerafetle Anlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement