Kütahya'da Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kütahya'da Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi açıldı

Kütahya\'da Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi açıldı

Kütahya Belediyesi tarafından restitüsyon ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Mülk sahipleri İffet Pak ve Yüksel Kaplan'a teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

30.09.2023 12:57  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi tarafından restitüsyon ve restorasyon çalışmaları tamamlanan şehrimizin manevi değerlerinden Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi, Kütahya Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde restitüsyon ve restorasyon çalışmaları yapılarak şehrimize kazandırıldı. Mülk sahipleri İffet Pak ve Yüksel Kaplan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Ecdat yadigarı diye tanımladığımız, atalarımızdan bugünlere kalmış olan bu tür tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Zaman zaman dile getiriyorum; hayır ve hizmet işi nasip işidir diye. Gerçekten hem şahsımın hayatında hem de hepimizin özel hayatında bunu yaşadık, yaşıyoruz, yaşayacağız da. Vatandaşın parası olur ama nasip olmazsa bir kuruşu hayra gitmez. Hizmet etmek ister ama nasip değilse hizmeti yapamaz. Rabbim bana nasip etti. Bana 5 yıllık belediye başkanlığı dönemimde hangi eserleriniz kalıcı derlerse; birinci olarak Cafer Paşa Darülkurrası'nı sayarım, ikinci olarak bu güzel eseri sayarım, üçüncü olarak da atalarımızın yattığı mezarlıkların restorasyonunu sayarım. Diğer hizmetlerimiz bir tarafa ama bu üç eserimizi ayrı değerlendiririm. Çünkü bu iş gönül işi ve hakikaten ilgi işi. Bir de birçok kurum bir araya gelecek, eserin ayağa kaldırılmasını sağlayacak, restorasyon ve diğer işler özel bilgi gerektiriyor. O neden Anıtlar Kurulumuza ve İl Müdürlüğümüze gerçekten çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar Gözüm Şeyh gibi gözleri gibi baktılar, bu eserlerin bu noktaya gelmesine vesile oldular" ifadelerini kullandı.

Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi'nin bulunduğu mülkü bağışlayarak restore edilmesi sağlayan İffet Pak ve Yüksel Kaplan, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kütahya'da Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement