Kütahya'da Hüsn-i Hat Kursu Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kütahya'da Hüsn-i Hat Kursu Başladı

Kütahya'da Gelenekli Sanatları ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Hüsn-i Hat Kursu başladı. Kurs, Hattat Mahmut Şahin'in icazetli öğrencileri tarafından veriliyor.

13.11.2023 09:41  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da Hüsn-i Hat Kursu

KÜTAHYA - Kütahya'da, Gelenekli Sanatları ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Hüsn-i Hat Kursu başladı.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneğinin tarihi konakların bulunduğu Germiyan Sokağındaki binasında gerçekleştirilen dersler, Hattat Mahmut Şahin'in icazetli öğrencileri tarafından veriliyor.

Arif Çelik, Kütahya'da Hüsn-i Hat kurslarının 2009 yılından beri devam ettiğini ifade etti.

Çelik, "Kütahya'da 2009 yılında hattat Mahmut Şahin hocamızın başlattığı ve geçtiğimiz yıla kadar devam eden uzun soluklu hat eğitimi bugüne kadar devam etti. Mahmut Şahin Hocamız bu yıl gelemeyeceğini ve derslerin yetiştirdiği icazetli talebeler tarafından verilmesini istedi. Mahmut Şahin'in Kütahya'da yetiştirdiği icazetli talebeleri Ahmet Türk, İsmail Tülüce, Hidayet Şen, Kadriye Özkul, Ömer Özgül ve Arif Çelik'tir. Rahmetli oldu Ömer Kısa hocamız vardı. Bu arkadaşların nezaretinde VAV Derneği bünyesinde KÜSAD'ın konağında devam edecek. Hüsn-i Hat sanatına gönül verenleri bekliyoruz" dedi.

Ahmet Türk, "Bu sanatla 2009 hem hal olduk. Mahmut Hocamız bizi bu hale getirdi. Allah kendisinden razı olsun" diye konuştu.

Türk, Hüsn-i Hat ile ilgili şu bilgileri verdi: "Hüsn-i Hat sanatı, Kur'an harfleriyle icra edilen güzel yazı sanatıdır. İslam yazı çeşitlerinin estetik ölçü ve endişeler içerisinde yazılmasına denilir. Hat sanatı, sadece bir güzel yazı sanatı değildir. Aslen bir yazı medeniyetidir. Bu sanatın derinlerine daldıkça nice cevherleri barındırdığını insan idrak ediyor."

Kursiyerlerden Süleyman Kartal, Ahmet Özköse, Ali Yılmaz ve Halil İbrahim Akça da, Hüsn-i Hat Kursu'na severek katıldıklarını dile getirdiler.

Dersler haftada bir gün yapılıyor.

Kütahya\'da Hüsn-i Hat Kursu Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kütahya'da Hüsn-i Hat Kursu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement