Kütahya'da 'Hüsn-i Hat Kursu'na ilgi yoğun - Son Dakika
Kültür Sanat

Kütahya'da 'Hüsn-i Hat Kursu'na ilgi yoğun

Kütahya'da öğrenciler ve yetişkinler için açılan Hüsn-i Hat Kursu ilgi görüyor. Kütahya Yeşil Camii İmam Hatibi Hattat Ahmet Türk, Diyanet Gençlik Merkezi'nde 55 kursiyere Hüsn-i Hat sanatının tüm incelikleri anlatıyor. Kursiyerler, Hattat Ahmet Türk'e teşekkür ederek, kursu başarıyla tamamlamayı hedeflediğini ifade ettiler.

20.11.2023 10:54  Güncelleme: 10:58

Kütahya'da 'Hüsn-i Hat Kursu'na ilgi yoğun

KÜTAHYA - Kütahya'da öğrenciler ve yetişkinler için açılan Hüsn-i Hat Kursu ilgi görüyor.

Kütahya Yeşil Camii İmam Hatibi Hattat Ahmet Türk, Diyanet Gençlik Merkezi'nde 55 kursiyere Hüsn-i Hat sanatının tüm incelikleri anlatıyor.

Türk, Hüsn-i Hat'ın, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde yazma sanatı olduğunu belirterek, "Pirimiz Allah'ın Halifesi Hz. Ali efendimiz, 'Diğer derslerde sanatlarda olduğu gibi Hüsn-i Hat sanatı da bir hocanın öğretmesiyle, göstermesiyle öğrenilir. Kıvamı güzelleşmesi çok yazmakla olur. Devamı dini İslam'ı yaşamaktır' der. Kur'an-ı Kerim için şöyle bir tarif vardır; 'Mekke'de indi, Mısır'da okundu, İstanbul'da yazıldı' diye. İstanbul'a gelinceye kadar elbette güzel yazılar yazılmış, ama ecdadımız bu işe gerçekten kendini vermiş" diye konuştu.

Türk, Hüsn-i Hat Kursunun ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

Kursiyerler, Hattat Ahmet Türk'e teşekkür ederek, kursu başarıyla tamamlamayı hedeflediğini ifade ettiler.

Kütahya\'da \'Hüsn-i Hat Kursu\'na ilgi yoğun
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kütahya'da 'Hüsn-i Hat Kursu'na ilgi yoğun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement