Manisa Demirci'de Dikiş Makinesi Müzesi Kuruldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Manisa Demirci'de Dikiş Makinesi Müzesi Kuruldu

Manisa Demirci\'de Dikiş Makinesi Müzesi Kuruldu

Manisa'nın Demirci ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından dikiş makinesi müzesi kuruldu. Yaklaşık 50 yıldır ilçede dikiş nakış kursları veren merkez, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde kullanılan dikiş makinelerini bir araya getirerek müze oluşturdu. Müzede dikiş makinelerinin yanı sıra kurslarda yapılan çalışmalar ve nostaljik ev aletleri de sergileniyor. Müze, ziyaretçilerine dikiş makinelerinin 100 yıllık gelişimini görmelerini sağlıyor.

21.07.2023 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Demirci ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce "dikiş makinesi" müzesi kuruldu.

Yaklaşık 50 yıldır ilçede dikiş nakış kursları veren Demirci Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kursiyerlerin de katkısıyla kurum bünyesinde, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde kullanılan dikiş makinelerini bir araya getirdi.

En eskisi yaklaşık 100 yıllık, 62 dikiş makinesi Halk Eğitim Merkezi'nde kurulan müzede beğeniye sunuldu.

Müzede dikiş makinelerinin yanı sıra kurslarda yapılan çalışmalar ile nostaljik ev aletleri de yer alıyor.

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya, AA muhabirine, müzeye gelenlerin, dikiş makinelerinin 100 yıllık gelişimini görebileceklerini belirtti.

Dikiş makinesi sayısını arttırmak istediklerini de dile getiren Çetinkaya, "Bu müzede dikiş makinelerinin yanı sıra kursiyerlerimiz tarafından yapılan her kurstan birer örnek olarak ürün de koyduk. Ayrıca nostaljik eşyalar olan radyo, telefon ve vazolar da var. Çok güzel dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımız müzemizi çok beğeniyor. Buradan etkilenenler kurslarımıza da kayıt yaptırıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Manisa Demirci'de Dikiş Makinesi Müzesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement