Mehteran Takımıyla Yaşama Tutundular - Son Dakika
Kültür Sanat

Mehteran Takımıyla Yaşama Tutundular

Mehteran Takımıyla Yaşama Tutundular

Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli 14 çocuk, merkez bünyesinde kurulan mehteran takımında görev alarak yaşama tutunuyor.

08.06.2013 11:15

Bucak İsmail-Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli çocuklar, merkez bünyesinde kurulan mehteran takımında görev alıyor.

Merkezin müdürü Bayram Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubat ayında zihinsel ve bedensel engelli 14 çocuktan oluşan mehteran takımı kurduklarını söyledi. Çocukların, okullarından arta kalan zamanlarında mehteran takımı çalışmalarına katıldığını anlatan Keskin, ilk gösterilerini 10 Mayıs'ta Engelliler Haftası kapsamında yaptıklarını kaydetti. İkinci gösterilerini ise 18 Mayıs'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Bucak ziyareti sırasında gerçekleştirdiklerini belirten Keskin, "İlimizin ilk mehteran takımını kurmuş olduk. Çocuklarımızın gösterisi herkes tarafından beğeniyle izleniyor. Onlar bu çalışmayla özgüvenlerini geliştirdiler. Her alanda (Biz de varız) dediler. Bizi de mutlu ettiler, kendileri de çok mutlu oldular" dedi.

Keskin, 84 kişi kapasiteli merkezde, mehteran takımının yanı sıra sportif ve kültürel faaliyetler ile el işi çalışmaları yaptıklarını anlattı. Bu faaliyetleri rehabilitasyon amaçlı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Keskin, "Engellilerimizin aileleri farklı illerde yaşıyor. Bu yüzden ilçemizi ziyaretleri çoğu zaman mümkün olmuyor. Yüzde 20'sini aileleri ziyaret edebiliyor. Biz zaman zaman çocukların fotoğraflarını çekip anneler ve babalar gününde kendilerine gönderiyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler mutlu

Mehteran takımında yer alan çocuklardan Oğuz Doymuş, takımda davul çaldığını, çok mutlu olduğunu, en çok "Ceddin Deden Neslin Baban" ve "Genç Osman" marşlarını sevdiğini ifade etti.

Nilüfer Bolatlı ise gösterilerde arkadaşlarıyla çok güzel zaman geçirdiğini ve mutlu olduğunu dile getirerek, takımdaki çalışmalara devam edeceğini söyledi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mehteran Takımıyla Yaşama Tutundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement