Osmancık'ta Kitap Okuma Kampanyası - Son Dakika
Kültür Sanat

Osmancık'ta Kitap Okuma Kampanyası

Osmancık\'ta Kitap Okuma Kampanyası

Karadenizliler Eğitim Kültür Derneği, Türkiye DED Osmancık Şubesi ve Televizyon ve Sinema Seyircisi Hakları Derneği' nden kitap okuma kampanyası.

01.06.2014 20:14  Güncelleme: 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadenizliler Eğitim, Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ve Televizyon ve Sinema Seyircisi Hakları Derneği tarafından ortaklaşa kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili “kitap okuma zevki ve alışkanlığını kazandırmak” amacı ile Edebiyat, Tarih, Kur’an, Tefsir, Siyer, Hadis, Sosyoloji, Siyaset Bilimi, Felsefe, İletişim, Yönetim, Psikoloji ve serbest konularda okuma kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kampanya ile okuma alışkanlarını en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Sekili, şunları söyledi:“Okuma faaliyeti boş zamanlarımızda okunan ya da hobi gibi değerlendirilen bir olgu değildir. Sürekliliği olan ve zamanla önemli bir ihtiyacımız olması gereken bir eylemdir. Nasıl ki acıktığımız zaman yemek yeme ihtiyacı hissediyorsak, susadığımız zaman su içme ihtiyacı hissediyorsak, beynimizin açlığını gidermek için de kitap okuma ihtiyacı hissetmeliyiz.”

Sekili, kampanyaya katılım ile ilgili olarak da “Kitap okuma gruplarımız 7'den 70'ine herkesi kapsamaktadır. İlkokul öğrencilerimizden başlayarak ortaokul öğrencileri, lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, kurumlarda çalışanlar, ev hanımları, işçiler, yani bu kampanyaya katılmak için her hangi bir yaş ya da meslek ayırımı yoktur. Dileyen herkes kampanyaya katılabilir. Okuma gruplarında belli konularda yetkin arkadaşlarımız rehberlik edecekler.” diye konuştu.

KİTAP BAĞIŞI

Karadenizliler Eğitim, Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Baba da ilçenin farklı mekanlarında okuma eylemi gerçekleştireceğini belirterek şunları söyledi:

“Okuma gruplarımız belli mekanlarda okuma eylemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi evlerinde de okumalarını gerçekleştirebilecekler. Yalnız her ay bir araya gelerek okudukları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunacağız. Bu şekilde nereden nereye geldiğimizi kontrol edebilmemizi sağlamış olacağız. Aynı zamanda kitap bağışında bulunmak isteyen arkadaşlarımızı da bu projeye destek vermeye çağırıyoruz. Okumaya, düşünmeye, sormaya, sorgulamaya açık olan herkesi bekliyoruz.”


Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Osmancık'ta Kitap Okuma Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement