Sanatçı Metin Milli hayatını kaybetti - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanatçı Metin Milli hayatını kaybetti

Sanatçı Metin Milli hayatını kaybetti

Türk müziğine kendine has tarzıyla yeni bir soluk getiren sanatçı Metin Milli, Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördüğü süreçte çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Ankara Radyosu'nda müzik kariyerine başlayan Milli, 15 albüm ve 4 altın plak ödülüne sahipti. Müziği para kazanmak için değil, zevk için yaptığını söyleyen sanatçı, ticaretten kazandığı parayı müzik için harcıyordu. Milli'nin hayat hikayesini anlattığı 'Hikayem' isimli bir kitabı da bulunuyor.

17.06.2023 10:56  Güncelleme: 10:59

Bir süredir Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören Metin Milli'nin çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

1943 yılında Mardin' de doğan sanatçı kendine has tarz ve tavırlarıyla Türk müziğine yeni bir soluk getirdi. Yaptığı müziği popüler Türk sanat müziği olarak tanımlayan sanatçı, bu yeni türün 1990'lı yılların başlarına kadar öncüleri arasında yer aldı. Seviyorum işte parçası ile müziğe damgasını vuran Metin Milli, Çiçekler Yasta adlı parçasının yer aldığı Merhaba adlı albümü ile zirveye çıkmıştı.

Müziğe 1978 yılında Ankara Radyosu'nda başlayan Metin Milli ilk profesyonel stüdyo kaydını 1977'de yaptı. 4 altın plak ve kaset ödülü sahibi olan Milli 15 albüme imzasını attı

Ankara Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Milli; 900. Ordu donatım ana depo komutanlığında işe başladı. O yıllarda evlendiği Berciş hanımdan Bora isminde bir oğlu oldu. Üç dil bilen Milli, Sismik araştırma ve sondaj faliyeti yapan uluslararası firmaların temsilciliğini yaptı. "Müziği para kazanmak için değil, zevk için yapıyorum" diyen Milli, ticaretten kazandığı parayı müzik için harcadı. Müziğin yanı sıra profesyonel olarak resim ve tiyatro ile uğraşan Milli'nin hayat hikayesini anlattığı "Hikayem" isimli bir kitabı bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Sanatçı Metin Milli hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement