Tiyatroda Gurur Tablosu - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatroda Gurur Tablosu

Tiyatroda Gurur Tablosu

Mustafa Değirmenci, her yıl yüzlerce kursiyerin bir sanatçı olarak Barış Manço Kültür Merkezi'nden ayrılmasından gurur duyduğunu söyledi.

27.03.2013 11:37

27 Mart Tiyatrolar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, her yıl yüzlerce kursiyerin bir sanatçı olarak Barış Manço Kültür Merkezi'nden ayrılmasından gurur duyduğunu söyledi.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki onlarca kursların en başında hiç şüphesiz tiyatro geliyor. Tiyatro, resim, bale ve folklor gibi sanat dallarından her yıl yüzlerce kursiyerin bir sanatçı gibi Barış Manço Kültür Merkezi'nden mezun olduğunu belirten Başkan Değirmenci, "Barış Manço Kültür Merkezi kurulduğundan günümüze kadar yüzlerce tiyatrocu yetiştirdi. Birçoğu konservatuarı bile kazandı. Bugün geleceğin oyuncuları olabilmek için çaba harcayan ve her biri farklı karakterlerde olan genç tiyatrocular hayatı sahneye taşımak için çabalıyor" dedi.

Bir yerde kendilerini ispat etme mücadelesi, diğer yanda yalnız olmadıklarını onlara sahip çıkan genç dinamik, sanat ve sanatçıya destek olan Belediye başkanlarının var olmasından gururlanan genç tiyatrocular ise 'İnadına sanat' diyerek mesleklerinin doruğuna çıkma çabasında yol alıyorlar.

Barış Manço Kültür Müdürü Taner Çetin ise tiyatrolar günü dolayısı ile şunları söyledi;

"Bazı siyasi odakların tiyatro perdelerini kapattığı günümüzde 'Avcılar Barış Manço'da perdeler hiç inmeyecek' diye söz veren Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci sayesinde Avcılar Barış Manço'da geleceğin oyuncuları yetişiyor. Hem de inadına. İşte biz Avcılar olarak tüm bu sorunlar içinde boğulmak yerine tanıma yakışanı yaparak kafa tutma cesaretini gösterdik. Nasıl mı?

Daha kazançlı olmasına karşın otopark inşa etmek yerine tiyatro salonu yaptık. oyuncumuzu kendimiz yetiştirdik. Yalnızca kendi ilçemizin değil civar ilçelerin halkına da tiyatro izleme alışkanlığını kazandırdık. 14 yıl boyunca yüzlerce öğrenci ile onlarca tiyatro eserini insanımıza tanıttık. Onun içindir ki biz 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ alkış sesleriyle, coşkuyla kutlayabiliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement