Vakıfay Derneği Sarıkamış Şubesi hizmete açıldı - - Son Dakika
Kültür Sanat

Vakıfay Derneği Sarıkamış Şubesi hizmete açıldı -

Vakıfay Derneği Sarıkamış Şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

06.01.2014 18:21

Vakıfay Derneği Sarıkamış Şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vakıfay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Sarıkamış'ın tarihiyle coğrafyasıyla Türkiye'nin çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Küçükali, yalnızca Osmanlı'nın değil, Selçuklu'nun da buralarda çok ciddi anıları olduğunu belirterek, "Bu serhat şehrimizde Vakıfay'ın da şubesinin bulunması, hem ülkemiz için hem Vakıfay için hem de Sarıkamış'taki yoksul garibanlar için de bir dayanak, bir umut olur. Bu umut dayanağı da Sarıkamış'ta yaşayan yönetici ve arkadaşlarımız olur. Allah hayırlı, mübarek etsin" dedi.

Açılışın ardından Küçükali, Sarıkamış Vakıfay Şube Başkanı Mir Hasan Taş ve beraberindekiler ilçe merkezindeki Ruslar döneminden kalma tarihi Fevziçakmak İlkokulu'nu ziyaret ederek, okul müdürü Atakan Karabağ'dan bilgi aldı.

Vakıfay Derneği'nin kuruluş amacı ve yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Küçükali, dernek olarak en büyük hedeflerinin özellikle Anadolu'da okuyan üstün zekalı ve maddi durumu iyi olmayan çocukların eğitimine, üniversiteyi bitirene kadar destek olarak onların dünya çapında bilim adamı olmasına katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Daha sonra bir sınıfı ziyaret eden Küçükali ve beraberindekiler öğrencilerle bir süre sohbet etti, başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Vakıfay Derneği Sarıkamış Şubesi hizmete açıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Vakıfay Derneği Sarıkamış Şubesi hizmete açıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement