Çanakkaleli Genç Oyuncu Rümeysa Arslan, Müzik Kariyerine Yöneldi - Son Dakika
Magazin

Çanakkaleli Genç Oyuncu Rümeysa Arslan, Müzik Kariyerine Yöneldi

Çanakkaleli Genç Oyuncu Rümeysa Arslan, Müzik Kariyerine Yöneldi

Çanakkaleli genç oyuncu Rümeysa Arslan, oyunculuğun ardından müzik kariyerine adım attı. Kendi bestelediği 'Neden?' şarkısını bu yaz piyasaya sürmeye hazırlanan Arslan, müzik dünyasında ve dizi/film sektöründe daha da büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

24.07.2023 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkaleli genç oyuncu Rümeysa Arslan, oyunculuğun tecrübesinin ardından şarkıcılığa attım attı. Arslan, kendi bestelediği 'Neden?' şarkısını bu yaz piyasa sürmeye hazırlanıyor.

Çanakkaleli genç oyuncu Rümeysa Arslan henüz 9 yaşındayken müziğe olan ilgisini keşfetti ve annesinin hediye aldığı gitarla müzik yapmaya başladı. Annesinin mesleği nedeniyle birçok şehirde yaşamak zorunda kaldı, bu da hayatına hareketlilik kattı. Ortaokulda tekrar Çanakkale'ye taşındığında, bir müzik grubuna katılarak ilk sahne deneyimini yaşadı. Lise döneminde hem Çanakkale hem de İzmir'de birçok konser ve yarışmaya katıldı.

Üniversite eğitimi için 2017 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünü kazandı. İstanbul'da yaşamak isteği içimn okulunu dondurup İstanbul'a taşındı. 2018 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümünü kazanarak eğitimine devam etti. Bu dönemde oyunculuk eğitimi de alarak dizilerde rol almaya başladı. İlk deneyimini 'Meleklerin Aşkı' dizisinde Deniz Cengiz karakterini canlandırarak yaşadı. Daha sonra, 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin 5. sezonunda Irene karakterine hayat verdi.

Ancak, pandemi sürecinde oyunculuğa ara verdi ve 2020 yılında ilk şarkısını yazarak müziğe yeniden döndü. 2022 yılında ilk teklisi olan 'Beni Sar'ı piyasaya çıkardı. Ardından yazdığı ilk şarkısı olan 'Ne Dünü Aradım' adlı teklisi, 23 Haziran'da müzikseverlerle buluştu. Ağustos ayında ise 'Neden?' adlı yeni bir tekli daha yayınlayacağı müjdesini verdi.

Yetenekli genç müzisyen ve oyuncu, müzik ve oyunculuk kariyerine olan tutkusu ve başarısıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Takipçileri tarafından merakla beklenen yeni çalışmalarıyla müzik dünyasında ve dizi/film sektöründe daha da büyük başarılara imza atmaya hazırlanıyor.

Haliç Üniversitesinde Opera ve Konser Şarkıcılığı okuduğunu belirten Rümeysa Arslan, "Arkadaşlarım ajansa kayıt olmam gerektiğini söyledi. Bende ajansa kayıt oldum. Reklam filmlerine gittim. Reklam için teklifler geldi. Bir gün okulda dersteyken menajerim bana mesaj attı. Bir dizi var dedi. Gittim okulun kütüphanesinde arkadaşımla deneme çekimi yaptık. Bir gün sonra dizinin ekibinin toplanması gerekiyormuş. O yüzden de apar topar seçim yapmaları gerekiyor. Ben deneme çekimini yolladım. Birkaç gün sonra kabul edildiğimi öğrendim. Sonra bir anda kendimi sette buldum. 11 bölüm 'Meleklerin Aşkı', 8 bölüm 'Diriliş Ertuğrul'da oynadım. 'Meleklerin Aşkı' dizisinde Deniz Cengiz, 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde ise Irene karakterini canlandırdım" dedi.

Müzikle küçüklüğünden beri ilgilendiğini de ifade eden Rümeysa Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Annem 9 yaşında gir gitar almıştı. Müzikten hiç kopmadım. Operayı kazandım. Hayatımın bir köşesinde devamlı müzik yapan insanlar oldu. Oyunculuğa başladığım süreçte müziğe ara vermek durumunda kaldım. Daha bir özlemle müziğe geri döndüm. 2020 yılında tekrar müzik yapmaya başladım. İlk defa beste yaptım. Söz yazdım. Geçen yıl 'Beni Sar' isimli şarkımı çıkarttım. Sonrasında 'Vedalar', bu yazda 'Ne Dünü Aradım', Ağustos ayının sonuna doğru da yeni bir şarkım çıkacak. O da çok güzel, latin esintileri var. İnsanları dans ettirecek." - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Çanakkaleli Genç Oyuncu Rümeysa Arslan, Müzik Kariyerine Yöneldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement