Cinsel İçerikli Film Yıldızı Arzu Okay'a Açıkça Soruldu: Sahneler Gerçek miydi - Son Dakika
Magazin

Cinsel İçerikli Film Yıldızı Arzu Okay'a Açıkça Soruldu: Sahneler Gerçek miydi

Yeşilçam efsanelerinden Arzu Okay, "Cinsel içerikli filmlerindeki sahneler gerçek miydi?" sorusuna "Bu sahneler gerçekse o zaman biz çeken kadınlar, ne duruma düşüyoruz pardon?" yanıtını verdi.

25.11.2017 11:55  Güncelleme: 15:08

Bir dönemin cinsel içerikli film yıldızlarından Arzu Okay, '7 Kocalı Hürmüz' müzikaliyle yıllar sonra seyirciyle buluşuyor. 62 yaşındaki oyuncu, Posta gazetesinden Canan Danyıldız'a verdiği röportajda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çok çocuklu bir ev kadını olmayı çok istediğini, ancak kısmet olmadığını belirten Okay, "Karanlıkta hayranlık duyulan bir kadındım ama gerçek hayatta eşleri olmamı asla istemeyecekleri biriydim. Belki ben de kendimi anlatmadım. Kimse Arzu'yu merak etmedi ki." ifadelerini kullandı.

Cinsel içerikli filmlerindeki sahnelerin tamamen kurgu olduğunu belirten Okay, şu ifadeleri kullandı: "Bu sahneler gerçekse o zaman biz çeken kadınlar, ne duruma düşüyoruz pardon?"

İşte o röportajdan bir kesit;

117 filmde oynadınız, sinemaya nasıl adım attınız?

1970'te 'Sinema Yüz Güzeli' seçildim, 15-16 yaşındaydım. Önce fotoromanlarda yer aldım. O zaman Kadir İnanır'la aynı kuyruğa girer, maaşımızı alırdık. İlk filmim Ayhan Işık'laydı. 23 yaşında sinemayı bıraktım, sinema bitmişti.

Babanız hayatınızda olsaydı başka türlü olur muydu?

Fizik okumayı çok isterdim ama olmadı. Ama kızım Eda beş dil biliyor. Sorbonne mezunu, yüksek lisans yaptı. Güzel Sanatlar okudu. Ben de yapamadıklarımı ona yaptırdım galiba.

Anneniz cinsel içerikli filmleri yüzünden kızdı mı size?

Daha 17 yaşında evden taşınmıştım zaten ama anneme ben bakıyordum. Bir gün erotik fotoğraflarımı gördü, "Utanmıyor musun?" dedi. Ben de, "Sen bu parayla yaşamaya utanmıyor musun?" dedim. Yapımcısı, erkek oyuncusu, senaristi utanmayacak, bir tek ben mi utanacağım seks filmlerinden? Memduh Ün'ün çevirdiği erotik filmde oynadım. Ama o ismini başka yazdırdı.

Kaç tane cinsel içerikli filminiz var?

24 kadar var. 80 tane normal filmden kazanmadığım parayı onlarla kazandım. Film başına o zaman 70-80 bin lira alıyordum. Büyük isimler para kazandı, ben ev bile alamadım. Sonra benim ismimle erotik filmleri dünya paraya sattılar. Gerçek hayatta da öyle seksi kadın değilimdir; gördüğün gibi sıradanım. Çok çocuklu bir ev kadını olmayı isterdim ama kısmet, erotik yıldız oldum.

Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik gibi isimleri hiç kıskandınız mı?

Hayır, kıskanmadım. Onlar koruma altındaydı çünkü. Benim öyle bir durumum olmadı. Yönetmenlerden evlenme teklifi almadım. Küçük yaştaydım, sinemayı da erken bırakmıştım. Mesleğimden sevgilim olmasını istemezdim.

Peki, çok açık soracağım: Erotik filmler dışında başka yapacak bir iş yok muydu?

Lise terk bir kızım. İngilizceyi de Fransızcayı da sonradan öğrendim. Bana o dönem kim, ne iş verecek? Şimdi düşünüyorum da, hayalmiş!

Karanlıkta Türk erkeklerinin ağzının suyu aktığı bir ilahken, gündüz vakti dışlanan bir kadın olmak. İkiyüzlü bir durum değil mi?

Karanlıkta hayranlık duyulan bir kadındım ama gerçek hayatta eşleri olmamı asla istemeyecekleri biriydim. Belki ben de kendimi anlatmadım. Kimse Arzu'yu merak etmedi ki.

"KENDİ FİLMLERİMİ SEYRETMEM ÇOK KÖTÜLER"

Kendi filmlerinizi hiç seyretmemişsiniz. Çektiği filmlerden pişmanlık duymayan bir kadın, neden seyretmez?

(Gülüyoruz) E çok kötü filmler! Deli miyim, 1,5 saatimi neden çöpe atayım? Güzel filmler olsaydı seyrederdim. Onun yerine kitap okur, seyahat ederim daha iyi. Seyahate bayılırım. Bana sorsan güzel bir ayakkabı mı seyahat mi diye, hiç düşünmeden seyahat derim!

Bugün güzel bir film teklifi gelse, soyunur musunuz?

62 yaşındayım. Artık bu yaştan sonra soyunmam!

Erotik filmdeki rol arkadaşınızla çekim sonrası normal dostluğunuza devam edebiliyor muydunuz?

Evet. Mesela Mete İnselel ve eşi Kamuran arkadaşımdı, evlerinin anahtarı bende vardı, gider onlarda kalırdım. Hatta Kamuran'a diyorum ki, "Kocana sahnede suni teneffüs yapacağım, takma dişlerini taktırmayı unutma!" çok yakındık. Onların kıskandığı bir kadın değildim.

Yani, izleyen erkeklerin etkilendiği şeyler gerçekten yaşanmadı...

Tabii ki yaşanmadı! Bu sahneler gerçekse o zaman biz çeken kadınlar, ne duruma düşüyoruz pardon?

Filmleriniz özel hayatınızı, hayatınızdaki erkeği nasıl etkilemiştir?

Beni taşımak belki o yıllarda zor olmuştur. Benim gerçeğimi bilen biliyordu. Ama ben çevirdiğim filmler yüzünden değil, başka sebeplerden terkedildim.

Eda'nın babası Ahmet Neidik ile evlenirken sorun oldu mu?

Hayır, Ahmet çok iyi bir insandır, düzgündür. Sevgimiz bittiği için ayrıldık. Hem evlenmek hem de çocuk istiyordum. Bunu yaşadım, çok mutluyum. Ahmet yeniden evlendi, ikizleri oldu. Eda'nın bir ailesi daha var.

Kızınız sizi suçluyor mu?

Eda, "Annem Türkiye'nin Brigitte Bardot'su" der çıkar işin içinden. Ona göre öyleyim. Ben para için, ayakta kalmak için o filmleri çevirdim. Eda bunu bilir, yargılamaz.



Cinsel İçerikli Film Yıldızı Arzu Okay\'a Açıkça Soruldu: Sahneler Gerçek miydi

Son Dakika Magazin Cinsel İçerikli Film Yıldızı Arzu Okay'a Açıkça Soruldu: Sahneler Gerçek miydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • tayhan: sanat için diyolar parayı cebe indiriyorlar sonrada biz şeymiyiz diyorlar insan sevdini başkasıyla gördünde katil oluyor siz insanla çıplak yata girip adam arkada önde güreş yapıyor yaparken kadın ahlar ohlar içinde sonra ne varki sanat bizde yedik tabi tabi sanat 25 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: Ben beyenirim ..güzel sanatçı..şimdikiler!!! bunların zamanın da sinama sanat için di şimdi para için yapıyorlar tabiğ olanak meselesi de var..eskiden az ama öz sanatçı vardı şim di açan santçı... 11 11 Yanıtla
  • görgü: neyim demicen ne olucam dicen o filmleri çevirmiş olabilir onu Allahtan başka kimse yargılayamaz hükmü Allah verir kul değil hem günümüzde sanatçıyım geçinip evliyken bile boynuz takan o kadar karektersiz varki onlar saygı görür bizim toplumuzda en az 10 tanesinin ismini sayarım ama yakışık almaz bu kadın onların yanında masum kalır 10 4 Yanıtla
  • zorba oğlu: müsülman mı ha ha ha ne müsülmanı ulan ona buna saaldır onun bunun hakkını yiyin herkese terürist deyin ırkçılık yapın kimsenin hakkına hukukuna saygı götermeyin ha ulan ne müsülmanı hadi be ordan yalakalar,yeni din ican edin onada müsülmanlık deyin,siz allahtan korksanız ayırımcılık yapmazdınınz varsa yoksa türk 2 9 Yanıtla
  • esen: Sevgili Arzu çok güzelsin çok da iyi kalplisin herkesin dünyaya geliş amacı farklı ya hiçbir şeyi sorgulama lütfen sorgulayanları da boşver ya herkes kendine baksın kendi günahından sorumlu olsun 0 0 Yanıtla
  • cihat : Barış Müslüman devlet diyorsun tamam ülkemizde yaşayan çogunluk müslüman ama cumhuriyet yönetimlerinin resmi dini yoktur anayasada Türkiye nin resmi dini diye bir madde de yok(araştırabilirsiniz ve size müslüman değiliz demiyorum cumhuriyet yönetiminde resmi din olmaz yasalar ona göre işlemez diyorum) ayrıca ensest ilişki bile daha yeni yasaklanıyor bunların daha düne kadar serbest olduğu bir ülke gerisini siz düşünün 0 0 Yanıtla
  • ben : vayy bız cıkalım burası sutten ak kasık kadına mana bulurlar bıde 0 0 Yanıtla
  • benim adim bekir ban 26 ben yillardir Arzu okay i: benim adim bekir ban 26 ben yillardir Arzu okay in filmerini hep izledim gercekten onun adresini istiyrum cünkü ona ziyaretmek istiyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement