Yeşilçam'ın Emektarı Huzurevinde Mutlu - Son Dakika
Magazin

Yeşilçam'ın Emektarı Huzurevinde Mutlu

Yeşilçam\'ın Emektarı Huzurevinde Mutlu

Türk sinemasına ve tiyatrosuna 50 yılını veren ünlü oyuncuların en yakınında bulunan kişilerden biri olan Mustafa Dik, Mersin'in Tarsus Huzurevi'nde yaşamını sürdürüyor.

27.05.2012 13:19

Türk sinemasına ve tiyatrosuna 50 yılını veren ünlü oyuncuların en yakınında bulunan kişilerden biri olan Mustafa Dik, Mersin'in Tarsus Huzurevi'nde yaşamını sürdürüyor.

Yılların yorgunluğunu Tarsus Huzurevi'nde atmaya çalışan Mustafa Dik, birçok Yeşilçam oyuncusunun kaderiyle aynı kaderi paylaşıyor.

Diğer Yeşilçam oyucularından tek farkının hayata daha olumlu bakmak olduğunu ifade eden Dik, görenlerin kendisine "Sen Kadir İnanır'ı bıçaklayan adam değil misin?" şeklinde takıldıklarını söyledi.

Kedisine geçmişi hatırlatan en önemli unsurlardan birinin TRT ekranlarında yayınlan Seksenler dizisi olduğunu ve o dönemleri anlayamayan kişilerin de kendisine sorular yönelttiğini ifade eden Dik, "50 yılın üstünde tiyatro ve sanat hayatıyla yaşamış şu anda Tarsus Huzurevi'nde devlet tarafından bakılan unutulmuş bir sanatçıyım. Halimden memnunum" dedi.

Kültür Bakanlığı'nın verdiği desteği bazılarının iyi bazılarını ise kötüye kullandığını ifade eden Dik, "O dönemlerde sıkıntılar içindeydik. Sonralarda Kültür Bakanlığı başladı destek vermeye. O desteklerle bazıları iyi şeyler yaptı, bazılarda kötü yöne gitti. Ama şu gördüğüm kadarıyla inşallah bu özelleştirme bunları bir kere aklını başına getirir. Kendi kendilerine doğrusunu ve güzelini üretmeye çalışırlar. Temennimde bu" şeklinde konuştu.

Ömer Kavur'un kendisini ısrar ederek rol aldığı Kadir İnanır ile Zuhal Olcay'ın başrolde oynadığı "Amansız Yol" filminin Amerikan tarzı bir film olduğunu anlatan Dik, "Biri kaçıyor biri kovalıyor. En sonunda Diyarbakır'da yakalıyor ve Kadir İnanır'ı bıçaklıyorum, film bitiyor. ve o sene, o film en büyük ödülü aldı. Bir kadın sanatçı çıkardı. Altın Portakal Film Festivali'nde Zuhal Olcay sinemanın en iyi kadın oyuncusu seçildi" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Yeşilçam'ın Emektarı Huzurevinde Mutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement