Tuncel Kurtiz'i Tanımayan Yarışmacı, Kenan Işık'ı Kızdırdı - Son Dakika
Medya

Tuncel Kurtiz'i Tanımayan Yarışmacı, Kenan Işık'ı Kızdırdı

Tuncel Kurtiz\'i Tanımayan Yarışmacı, Kenan Işık\'ı Kızdırdı

Kenan Işık, Tuncel Kurtiz'in sesini tanımayan yarışmacıya, "Onu tanımayan biriyle muhatap olduğum için üzgünüm." sözleriyle tepki gösterdi.

03.10.2013 11:19  Güncelleme: 17:59

ATV ekranlarında Kenan Işık'ın sunumuyla ekrana gelen 'Kim Milyoner Olmak İster' adlı yarışma programının dün akşamki bölümüne yarışmacı Cedric Grandjean'ın Tuncel Kurtiz'in sesini tanımaması damga vurdu.

METİN SEREZLİ YANITINI VERDİ

Yarışmada Tuncel Kurtiz'in okuduğu Nazım Hikmet'in 'Benerci Kendini Niçin Öldürdü' isimli şiiri sesli soru olarak yöneltildi. Seçenekler ise " Metin Serezli, Uğur Yücel, Tuncel Kurtiz ve Rutkay Aziz" olarak sıralandı. Yarışmacı Cedric Grandjean "hiç bir fikrim yok" diyerek telefon jokerini kullanmak istedi. Yarışmacının yoga öğretmeni olan telefondaki kişi de "Bir olasılık Metin Serezli olabilir, ama emin değilim" yanıtını verdi. Tercihini Metin Serezli seçeneğinden yana kullanan yarışmacı doğru cevabın Tuncel Kurtiz çıkması sonucu yarışmadan elendi.

KENAN IŞIK: SİZİNLE MUHATAP OLDUĞUM İÇİN ÜZGÜNÜM

Yarışmacının elenmesinin ardından büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Kenan Işık, "Şundan dolayı üzüldüm, Türkiye'de bir sanatçı, ama Avrupa'nın da tanıdığı büyük bir sanatçı Tuncel Kurtiz. Ama sadece büyük bir sanatçı değil, politik ve siyasi anlamda da çok doğru duruşu olan bir entelektüel. 12 Eylül mağduru. Ülkesini terk etmek durumunda kalmıştı. Uzun yıllar Avrupa'da yaşadı. O yüzden Avrupa'da da bilinir diye söylüyorum. Dünyanın en önemli tiyatro adamlarından Peter Bruke ile beraber çalıştı. Çeşitli ülkelerinden dünyanın 12 oyuncu ile bir oyun sahneledi Bruke, zannediyorum Marabaratha ve de biri de Tuncel Kurtiz'di. Çok büyük ve değerli bir oyuncu. Onu tanımayan biriyle muhatap olmaktan üzüntüm. Belki sizin de kusurunuz yok. Çok ilgilenmiyorsunuz şiirle, Türkiye'de de çok uzun süredir yaşamıyorsunuz. Kendisini rahmetle anıyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Tuncel Kurtiz'i Tanımayan Yarışmacı, Kenan Işık'ı Kızdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement