Yağız Avcı Irc'de Zafere Ulaştı - Son Dakika
Otomobil

Yağız Avcı Irc'de Zafere Ulaştı

Yağız Avcı Irc\'de Zafere Ulaştı

Bu yıl Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası’na katılan Castrol Ford Team Türkiye, 14-16 Eylül tarihlerinde Ukrayna’da gerçekleştirilen Yalta Rallisi’nde zafere ulaşarak Türkiye’yi gururlandıran bir sonuç elde etti.

16.09.2012 21:00

Doğu Avrupa Şampiyonası'nın yanı sıra Kıtalararası Ralli Şampiyonası IRC'ye de puan veren Yalta Rallisi'nde birinci olan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, böylesi dünya çapında bir yarışı kazanan ilk Türk ekip oldu.

Avrupa'da motorsporları konusunda önde gelen ülkeler arasında yer alan Ukrayna'da gerçekleştirilen Yalta Rallisi'ne Türk Castrol Ford Team Türkiye damga vurdu. Doğu Avrupa Şampiyonası kapsamında 14-16 Eylül tarihlerinde Ukrayna'da gerçekleştirilen Yalta Rallisi'ne katılan ekip, hedeflediği zafere ulaşarak Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi ile şampiyona liderliğine de yükseldi. Kıtalararası Ralli Şampiyonası IRC'ye de puan veren Yalta Rallisi'nde dünyanın dört bir yanından ekiplerle mücadele eden deneyimli Türk ekip, Ford Fiesta S2000'in dayanıklılığı ve performansıyla yarışı birinci sırada tamamladı.

Dünya çapında bir sportif başarı

Bu yıl Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası kapsamında Avrupa'da 4 yarışa katılmayı hedefleyen Castrol Ford Team Türkiye, daha ikinci uluslararası yarışında dünya çapında bir başarıya imza attı. Doğu Avrupa Şampiyonası'na ilave olarak Kıtalararası Ralli Şampiyonası IRC'nin de yarışlarından biri olan Yalta Rallisi'nde güçlü rakiplerle mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye, bu sonuçla dünyanın ve Avrupa'nın önde gelen ralli pilot ve ekiplerini geride bıraktı. Yalta Rallisi'ni en yakın rakibinin 3.12 dakika önünde tamamlayan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, yıllardır ralli sporundaki başarı beklentisinde olan Türkiye'yi gururlandırdı. Geçtiğimiz yıl Boğaziçi Rallisi'ni 12 yıl aradan sonra kazanan ilk Türk ekip olan ikili, böylece bir zafer de, dünyanın gözünün üzerinde olduğu IRC yarışında elde etmiş oldu.

İkinci gün yarış liderliği 5 kez el değiştirdi

Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki en önemli turizm bölgesinde gerçekleştirilen yarışa yoğun ilgi gösteren motorsporları severler, ilk gün gerçekleştirilen iki etabın sonunda Yağız Avcı ve co-pilotu Bahadır Gücenmez'i üçüncü sırada servis alanına uğurladılar. İkinci gün koşulan zorlu etaplarda birincilik 5 kez el değiştirirken Casrol Ford Team Türkiye'nin Fiesta S2000 otomobili günü ikinci sırada tamamlayarak 38 saniyelik farkla yarış liderine baskı kurmaya başladı. Yarışın son gününde performans ve aracını koruyarak ilerleyen Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, 11'inci etabın sonunda birinciliğe yükseldi. En yakın rakibine olan zaman farkı 3 dakikadan fazla olan ekip, son etabı bu farkı koruyarak geçti ve zafere ulaştı.

İki çekerli Fiesta R2'yi uçuran Türk: Murat Bostancı

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Fiesta S2000 ile yarışan Murat Bostancı, co-pilotu Onur Vatansever ile Ukrayna'da da otomobillerinin performansından maksimum faydalanmasını bildiler. Üç günlük yarışta iki çeker klasmanında daima önlerde yer alan ekip, birkaç etapta genel klasmanda ilk beş içerisinde etap zamanına imza atarak Yalta Rallisi'ni genel klasman 7'ncisi ve iki çeker 3'üncüsü olarak bitirdiler.

Doğu Avrupa ve Türkiye Şampiyonası için olağanüstü sonuçlar

Elde edilen zaferle Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası'nda liderliğe yükselen Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı, bundan sonraki yarış olan Bulgaristan Rallisi'ne yüksek motivasyonla gidiyor. Türkiye'nin ilk IRC galibi Avcı, IRC ve Doğu Avrupa Şampiyonası için verilen puanlara ilave olarak Yalta Rallisi'nden Türkiye Ralli Şampiyonası'na da puan taşıdı. Yağız Avcı, Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası'nın yanı sıra Türkiye Ralli Şampiyonası'nda da liderliğe yükseldi.

Serdar Bostancı: "Hedefimize ulaşıp Türkiye'ye bu gururu yaşattığımız için mutluyuz"

IRC gibi dünya motorsporları arenasının dikkatle izlediği rallide zafere ulaşmaktan mutlu olduklarını belirten Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, "Doğru hedefler ve doğru stratejileri deneyimimiz, yetenekli genç ekibimiz ve dayanıklı otomobillerimizle birleştirdiğimizde zaferlerin bize uzak olmadığını biliyorduk. Bu yarışı kazanmamızla birlikte Ford'un 2010 yılından bu yana Fiesta S2000 ile IRC'de zafere ulaşan ilk ekip olmamızdan dolayı da gururluyuz. Bugün sadece Türk Ralli Sporu için değil, Türk sporu için de anlamlı ve unutulmayacak bir gün. Yıllardır rallide hasret kalınan dünya çapında sportif başarıyı Castrol Ford Team Türkiye olarak vatandaşlarımıza yaşattığımız için çok mutluyuz. Fiestalarımız, pilotlarımız, co-pilotlarımız, ekibimiz ve tüm sponsorlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Yağız Avcı Irc'de Zafere Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement