2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Politika

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP'den Kırklareli Belediye Başkanlığına seçilen Kesimoğlu, mazbatasını aldı.

07.04.2014 17:49

CHP'den Kırklareli Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu, mazbatasını aldı.

Partililerle Kırklareli Adliyesindeki İl Seçim Kurulu'na giden Kesimoğlu, mazbatasını Seçim Kurulu Başkanı Emine Akçakoca'dan aldı.

Mazbatasını aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kesimoğlu, bu gece Ankara'ya giderek, milletvekilliği görevinden istifa edeceğini söyledi.

Kesimoğlu, istifasının ardından belediye başkanlığı görevine başlayacağını belirterek, seçim sonuçlarına yapılan itiraza ilişkin, "Siyasi itirazlar olduğunu düşünüyorum. Makul ve mantıklı temeli yok. Belki hukuksal bir açıdan hak gibi görünebilir. İşleyen bir hukuk, yargı vardır. Yargı gerekeni yapacaktır. Aradaki farkın kapatılamayacak bir fark olduğu ortadadır" diye konuştu.

Kesimoğlu ve beraberindekiler daha sonra Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Kesimoğlu, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Seçimi kazandıkları için gururlu olduklarını ifade eden Kesimoğlu, şöyle konuştu:

"Atamıza her fırsatta verdiğimiz sözü tuttuk. Biz 'Kırklarelililer olarak karanlığa geçit vermeyeceğiz' dedik, vermedik. 'Cumhuriyetin kalesi Kırklareli'ni karanlığa teslim etmeyeceğiz' dedik etmedik. Önümüzde 5 yıllık bir süreç var. Bu 5 yıl çok önemli bir süreci içeriyor. Hepimiz, sorumluluğun bilincindeyiz. Bu süreçte atamıza bir sözümüz daha var, çok çalışmak."

Kesimoğlu, verdiği her sözün arkasında olduğunu ve bütün sözlerini yerine getireceğini vurguladı. Yapacakları hizmetleri vatandaşın denetleyeceğini dile getiren Kesimoğlu, "Sizlere hesap vereceğiz. Ben elbette bana oy vermeyenlerin de belediye başkanıyım. Bir tarafsızlık ilkesi içerisinde bir belediye başkanı gibi tüm yurttaşlarımı kucaklayacağım. Kırklareli emin ellerdedir atam, huzur içerisinde uyu" dedi.

Kesimoğlu ve beraberindekiler daha sonra Kırklareli Belediyesine geçti. Kesimoğlu'nu belediyede, eski Belediye Başkanı Cavit Çağlayan karşıladı. Çağlayan, Kesimoğlu'na belediye mührünü teslim etti.

Çağlayan ayrıca, ceketinin yakasındaki belediye başkanlığı rozetini çıkararak Kesimoğlu'nun yakasına taktı. Kesimoğlu da parti rozetini Çağlayan'a verdi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement