Ahmet Davutoğlu, İsrail'le ticaret kısıtlamasını yetersiz buldu: Tamamen durdurun - Son Dakika
Politika

Ahmet Davutoğlu, İsrail'le ticaret kısıtlamasını yetersiz buldu: Tamamen durdurun

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e 54 ürün grubunda ihracatın kısıtlanacağını duyurdu. Bu karara Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 'neden daha önce yapılmadı?' diyerek tepki gösterdi. Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurması ve hava sahasını İsrail'e kapatması gerektiğini ifade etti.

09.04.2024 10:43  Güncelleme: 10:59

Ticaret Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada 9 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 'Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar' İsrail'e 54 ürün grubunda ihracatının kısıtlanacağını duyurdu. Alınan bu kararın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kısıtlamayı yetersiz bulduğunu ve ticaretin tamamen ve derhal durdurması gerektiğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamaların yürürlükte kalacağını açıkladı. Ancak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu kararın yetersiz olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

"7 AYDIR SOYKIRIMA MALZEME TAŞIYAN HATTI NEDEN KESMEDİNİZ?"

Davutoğlu, "Madem ki başta uçak yakıtı olmak üzere, bir çok sevkiyatı durdurma kudretiniz vardı; madem ki bu malzemelerin Filistin'e gitmesi söz konusu değildi; o halde 7 aydır Gazze'de devam eden soykırıma malzeme taşıyan hattı neden kesmediniz ?

Yalnızca 54 kalemlik yaptırım yetmez, İsrail ile devam eden ticareti tamamen ve derhal durdurun!

Hava sahamızı İsrail'e giden uçaklara kapatın!

İsrail'e başka ülke gemilerinin de bizim limanlarımız üzerinden ticaret yapmasını engelleyin! Bütün ulaşım hatlarını kesin!" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, İsrail'le ticaret kısıtlamasını yetersiz buldu: 54 kalemlik yapptırım yetmez, tamamen durdurun
Ahmet Davutoğlu, İsrail\'le ticaret kısıtlamasını yetersiz buldu: Tamamen durdurun

Son Dakika Politika Ahmet Davutoğlu, İsrail'le ticaret kısıtlamasını yetersiz buldu: Tamamen durdurun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Hamit Gündoğdu: Savaşta ezilenin yanında olmak güzel hareket..ama ticaret parası odendikten sonra sorun olmamalı. Ticaret savaş silahı değil üstelik ve üstelikte bizim ülkemizinde paraya ihtiyacı var.. esasen bu savaş bir şekilde bitecek.. tarihe bakın musevilerin Türk milletine ahde vefa örneği ne kadar bağlı ve saygı,sevgi dolu olduğunu görürsünüz. Hani tarihe bakınca Türklerin Araplarla ilişkilerine bakın..ben yazmak bile istemiyorum ama ogrenmenizide istiyorum.. 16 70 Yanıtla
  • Yusuf Gümüşsoy: İyi güzel hoş konuşuyonda Davut eskiden beri bu ticari anlaşmalar vardı sen Akp'deykende sesin biraz gür çıksaydı bugün bunları konuşmayacak olacaktık. 59 14 Yanıtla
  • Oooo: Küçük enişte arada bir çıkıyor 56 5 Yanıtla
  • Esat Duman: yav bi sgtr git Filistin'e desteği kesin dememiş Filistin'e gönderdiğimiz yardım İsrail limanlarından geçiyor zaten bir erzak yardımı vardı Onuda kesmek için elinden geleni yapıyolar 20 19 Yanıtla
  • Örge: Bu bir yerden hatırlıyorum,…!!! Çıkaracağım araştırıyorum 25 3 Yanıtla
  • ZAFER YILDIZ: küçük enişte bir selamı ile Anadoluyu ayağa kaldırır şimdi 18 4 Yanıtla
  • Erkut Köse: Acıyıpta sınır kapılarını açan sendin açmasaydın o zaman 19 0 Yanıtla
  • Eski Tüfek.: Tanıyamadım .....kim bu beyefendi..?? 14 1 Yanıtla
  • Ankara null: yalandan kota yaa israil turistler hergun antalyaya geliyor varmi yaptirim yok YEMEZLER 12 0 Yanıtla
  • Reyhan Gök: çok doğru söylemiş onlarda o yürek yok 0 0 Yanıtla

Advertisement