AK Parti Hakkında Kapatma Davası Açılması - Son Dakika
Politika

AK Parti Hakkında Kapatma Davası Açılması

AK Parti Hakkında Kapatma Davası Açılması

Partilere Kapatılma Davası Açılmasına Karşı Olduklarını Belirten Saadet Partisi (Sp) Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tamer, "Gazete Haberlerine Dayanan Gayri Ciddi ve Gayri Hukuki İddialarla İddianame Hazırlayanlara Fırsat Tanımamak Gerekir" Dedi.

19.03.2008 00:46

Partilere kapatılma davası açılmasına karşı olduklarını belirten Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tamer, "Gazete haberlerine dayanan gayri ciddi ve gayri hukuki iddialarla iddianame hazırlayanlara fırsat tanımamak gerekir" dedi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Tamer, yüzde 47 oy ayarak iktidarını sürdüren AK Parti'ye karşı kapatılma ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere bazı seçilmişlere siyasi yasak getirilme istemiyle dava açıldığını hatırlatarak, SP olarak böyle girişimlere şiddetle karşı olduklarını açıkladı.

Bu girişimin ne hukuka, ne de reel politikaya uygun olmadığını kaydeden Tamer, "Bu girişim milletin oyuna, demokrasiye, parlamentoya hatta milletin kendisine karşı saygısızlık yok saymaktır. Eğer iktidar partisinin varsa yanlışları ki bize göre vardır. Bunun cezasını o partiyi kapatarak veya susturarak vermek olmamalıdır" dedi.

Açılan dava sebebi ile Türkiye'nin tüm dünya ülkeleri önünde küçük düşürüldüğünü sözlerine ekleyen Tamer, "Bu girişim, bizi dünya kamuoyu gözünde küçük düşürmüş, demokrasimizi 3. dünya ülkelerinden bile gerisine götürmüştür. Milletimiz buna layık değildir" diye konuştu.

Açıklamasında davayı açan savcıyı da eleştiren Tamer, "Bizce parti kapatma girişimlerinin ve ülkemizin parti mezarlığı haline getirilmesinin önüne geçmek için yeni yasal düzenleme yaparak bunu zorlaştırmak ve millet iradesine bırakmak, bu konuda gazete haberlerine dayanan gayri ciddi ve gayri hukuki iddialarla iddianame hazırlayanlara fırsat tanımamak gerekir" ifadelerini de kullandı.

(İG-YS-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Hakkında Kapatma Davası Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement