AK Parti'nin "Sosyal Medya Ordusu" - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin "Sosyal Medya Ordusu"

AK Parti\'nin "Sosyal Medya Ordusu"

Sosyal medyanın etkinliğini artırmasının ardından AK Parti de bu alanda daha aktif olabilmek için teşkilat mensuplarına sosyal medya eğitimi vermeye başladı Öncelikli olarak büyükşehirlerde d...

14.11.2013 11:44

KURBANİ GEYİK-KADİR KARAKUŞ - AK Parti, sosyal medya alanında aktif yer alacak 6 bin kişilik ekip oluşturuyor.

Ar-Ge Başkanlığınca yürütülen çalışmada, toplumda kullanımı ve etkinliği giderek artan sosyal medyanın, yerel seçim kampanyalarında aktif olarak kullanılması amaçlanıyor.

Bu doğrultuda, tüm il ve ilçe teşkilatlarında sosyal meyda sorumluları belirlenirken, bu isimler AK Parti Genel Merkezinde eğitime tabi tutuldu. Sosyal medya sorumlularının yanı sıra önemli kısmı büyükşehirlerden seçilen teşkilat mensuplarına da eğitim veriliyor.

Şimdiye kadar Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa ve Manisa teşkilatlarından bin 500 kişinin eğitimi tamamlanırken, bu sayının 6 bin olması hedefleniyor. Bilgisayar laboravutarlarında uygulamalı ve teorik olarak düzenlenen eğitimlerin, aralık ayının sonu itbarıyla 81 ilde hayata geçmesi planlanıyor. Sosyal medya uzmanlarınca verdiği eğitimler, 30 büyükşehirden sonra diğer illeri de kapsayacak.

İstanbul'da yoğun olması tasarlanan sosyal medya ekibi, parti politikalarının yanı sıra gündeme ilişkin içerik oluşturma, hızlı görsel ve yazılı veri paylaşımı gibi sorumluluklar üstlenecek.

Gençlerin ağırlıklı olarak görev aldığı sosyal medya ekibi, daha önce bazı toplumsal olaylarda ortaya çıkan kamuoyunu yönlendirme amaçlı gerçeği yansıtmayan paylaşımlar gibi bilgi kirliliğinin önüne geçmeye de çalışacak.

- Siyaset Akedemisi'nde zorunlu ders oldu

Türkiye genelinde 76 il ve 35 ilçe merkezinde gerçekleştirilen Siyaset Akademisi eğitim programlarında, daha önce seçmeli ders olarak okutulan "sosyal medya" zorunlu ders kapsamına alındı.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan sosyal olaylarda etkinliğini artırarak yaygınlaşan sosyal paylaşım sitelerinin etkili bir iletişim aracı görülmeye başlanmasının ardından, siyaset akademisi koordinatörlüğü de bu alanda öğrencilere uygulamalı ve teorik ders vermeye başladı.

16. Dönem Siyaset Akademisi'nde başlayan yeni uygulamayla, geleceğin siyasetçi adaylarına sosyal medyaya hakim olmaları ve sosyal medyada hedefleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin 'Sosyal Medya Ordusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement