AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İkizdere HES projesine karşı çıktı - Son Dakika
Politika

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İkizdere HES projesine karşı çıktı

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İkizdere ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santral (HES) projesine karşı çıktığını açıkladı. Ayar, projenin halka rağmen yapılamayacağını belirterek, bölgedeki diğer partilerin de aynı düşüncede olduğunu söyledi.

25.11.2023 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE'nin İkizdere ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santral (HES) projesine karşı çıkan AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, açıklamada bulundu. Ayar, "Gelişen ve değişen şartlarda 'biz zararın neresinden dönersek kardır' misali bu projenin yapılmamasını düşünüyoruz. Sadece AK Parti değil, bölgenin tamamı, diğer partililer de aynı düşünüyor. Çünkü halka rağmen iş yapılamaz" dedi.

İkizdere ilçesine bağlı Dereköy mevkisinde yapılması planlanan HES projesine karşı AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, parti teşkilatı ile birlikte bölgede basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Ayar, 28 Kasım'da kentte yapılacak 'Çevresel Değerlendirme' toplantısının önemli olduğunu belirterek, "Bu alanlarda yapılacak HES projelerinin fayda maliyet analizlerine bakıldığında o günün şartlarına göre gerçekliliği ortadan kalkmıştır. Neticede yola çıkılmış, süreci doğru yönetmek durumundayız. 28 Kasım bir çevresel değerlendirme toplantısı yapılacak. Halkın toplantıya katılımın, stratejik olarak gerektiğini biliyoruz. Birilerinin o toplantının yapılmaması yönünde yapacakları faaliyetlerine de müsaade etmeyelim. O toplantı yapılacak ki, o toplantıda olumsuzluklar kayda alınacak. Kayda alınmalar yargı sürecinde elimizi güçlendirecektir" dedi.

'BU PROJE OLMAYACAK' DİYORUZ'

Bölgedeki halkın ve tüm paydaşların aynı düşündüğünü dile getiren Ayar, "Gelişen ve değişen şartlarda 'biz zararın neresinde dönersek kardır' misali, bu projenin yapılmamasını düşünüyoruz. Sadece AK Parti değil, bu bölgenin tamamı, diğer partileri yöneticileri de aynı düşünüyor. Çünkü halka rağmen iş yapılamaz. AK Parti'yi AK Parti yapan en büyük faktörlerden biri zaten budur. Halk ne diyorsa onu planlayan bir partiyiz. Proje, 12 kilometre bir tünel ve o tünelden çıkan tüm malzemelerin döküleceği alanlar tamamını işgal ederek, yok edecek. Bu da turizm destinasyonu olması gereken alanların ise yok edilmesidir. Bütün bunlara baktığımız zaman halkın da talepleri bu yöndedir. Diğer siyasi partilerle de temasımız var. Onlar da halk da aynı düşüncede. O zaman 'bu proje olmayacak' diyoruz. Halkımız rahat olsun. Bunu istismar etmeye kalkanlara fırsat vermemesi gerektiğinin altını çiziyorum. Çünkü onların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Biz bağcıyı da dövdürmeyiz, üzümü de yeriz' diyoruz" diye konuştu.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İkizdere HES projesine karşı çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İkizdere HES projesine karşı çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement