Bakan Cevdet Yılmaz'ın Konya Ziyareti - Son Dakika
Politika

Bakan Cevdet Yılmaz'ın Konya Ziyareti

Bakan Cevdet Yılmaz\'ın Konya Ziyareti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya'nın Seydişehir ilçesinde, devlet hastanesi ek binasının temel atma törenine katıldı ve köyleri ziyaret etti.

15.09.2012 22:11

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya'nın Seydişehir ilçesinde, devlet hastanesi ek binasının temel atma törenine katıldı ve köyleri ziyaret etti.

Konya'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 78. Genel İdare Kurulu Toplantısı'na katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra Seydişehir ilçesine bağlı Mesudiye ve Yaylacık köyleri ile Ketenli kasabasını ziyaret etti. Yılmaz, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ile birlikte kırsal kalkınma programı kapsamında oluşturulan çilek tarlalarını inceledi. Yetkililerden bilgi alan Bakan Yılmaz, köylülerle sohbet ederek çilek yedi. Kırsal kalkınma programı kapsamında köylerin kalkındığını belirten Bakan Yılmaz, "Son dönemlerde buralarda çok güzel çalışmalar yapılmış. Bunlar aslında bir kırsal kalkınma programı. Buradaki suyu çok daha verimli kullanacak damlama sulama sistemleri gerçekleştirilmiş ve bunun sonuçlarını da hep birlikte somut olarak gördük. Vatandaşımız, buradaki insanlarımız, tabiatın verdiği nimetleri en güzel şekilde değerlendirmeye başlamışlar. ve çok güzel, organik dediğimiz tamamen doğal, hiçbir ilaç kullanılmadan meyve üretiyorlar. Özellikle çilek üretimi çok ileri safhaya gelmiş durumda. Esas olan burada pazarlanabilir, gerçekten kaliteli üretim yapmak" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra Seydişehir'e yapılacak olan 100 yataklı ek devlet hastanesi binasının temel atma törenine katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, sağlık alanında kaynakları verimli olarak kullandıklarının altını çizerek, "Bir yandan ilaçta olsun, tedavide olsun gereksiz israflardan kaçınırken, diğer taraftan yenilikler yapmaya, hizmetlerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Burada da bunun bir örneğini görüyoruz. 100 yataklı devlet hastanemizin temelini atıyoruz. İleride belki yeni birtakım çalışmalarla burası gerçekten bir eğitim, sağlık kampüsüne dönüşmüş olacak" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Cevdet Yılmaz'ın Konya Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement