Başbakan'dan CHP'ye Randevu Talebi - Son Dakika
Politika

Başbakan'dan CHP'ye Randevu Talebi

Başbakan\'dan CHP\'ye Randevu Talebi

Başbakan Erdoğan Teröre Karşı Önlemleri Görüşmek İçin Muhalefet Liderlerine Mektup Göndererek Randevu Talebini İletti.

09.07.2010 19:37

Başbakan Erdoğan 14-15 Temmuz tarihlerinde terör olaylarına karşı önlemleri görüşmek üzere muhalefet partisi liderlerine mektup göndererek randevu talebini iletti. Başbakan Meclis'te grubu bulunan partilerden sadece CHP ile TBMM'de görüşecek. MHP ve BDP ile görüşme olmayacak. Mecliste grubu bulunmayan ve seçimlerde yüzde 1'in üzerinde oy alan partileri ise genel merkezlerinde ziyaret edecek.

AKP Merkez Yürütme Kurulu(MYK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaklaşık 3 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan'ın liderlerle bir araya gelmesi konusunun uzun zamandır gündemde olduğunu belirterek, Erdoğan'ın MYK toplantısı öncesi muhalefet partisi liderlerine mektup göndererek randevu talebinde bulunduğunu söyledi.

Çelik Başbakan'ın Mecliste grubu bulunan partilerden sadece CHP'ye randevu talebi gönderdiğinin altını çizerek, "Önceden kapıları kapatan, nezakete sığmayan şartlar öne süren bazı siyasi partiler var. Sayın Başbakan bu partilere ziyarette bulunmayacaktır" diyerek, MHP ile görüşme olmayacağını ifade etti. Çelik, BDP ile görüşme olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise "Başbakanımız terörden nemalandıklarını düşündüğü partilere gitmeyecektir" diyerek, BDP'ye de kapıların kapandığını açıkladı.

AKP Sözcüsü Çelik, Mecliste grubu bulunan partilerle TBMM içerisinde grup salonunda görüşmeyi arzu ettiklerini, mecliste grubu olmayan ve yüzde 1'in üzerinde oy oranı bulunan partilerin ise genel merkezlerinde ziyaret edileceğini söyledi.

-REFERANDUM GEZİLERİ 5 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR-

Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararın ve YSK'nın referandum tarihinde değişiklik olmayacağı açıklamasının ardından MYK'nın öncelikli gündem maddesinin referandum hazırlık süreci olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın il gezileri ile birlikte referandum ile ilgili fiili kampanyanın başlayacağını söyleyen Çelik, "Bu paketle ilgili bir kitap hazırlığımız var. Geniş halk kitlelerin meseleyi derinden kavraması, paketin neler getirdiğini bilmesi için çok sayıda kitap basacağız. Dolmabahçe buluşmaları adı altında bir seri toplantı düzenlendi. Bu toplantılardan 4 adet yaptık. 18 Temmuz'da 14.00'te bu sefer başkanı hanımların olduğu ve hanımlarla ilgili faaliyet gösteren STK'ların temsilcilerinin katılımı ile bu toplantıları gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Çelik, Başbakan'ın hangi illere ve ne sırayla gideceğine yönelik ise çalışmaların devam ettiğini, yakın zamanda paylaşılacağını söyledi.

-HSYK'YA YANIT-

Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından açıklama yapan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in, "iktidar partisi yargıyı yıpratıyor" açıklamalarına ise "Bundan sonra Cumhurbaşkanı halkın yüzde 50'sinden fazlasının oyuyla halk tarafından seçilecek. Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı'nın 22 üyesi bulunan bir kurulda 4 kişiyi atamasını kimse yadırgamamalıdır" sözleriyle yanıt verdi. (ANKA)

(ZHR/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Başbakan'dan CHP'ye Randevu Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement