BDP Heyeti Şanlıurfa'da Çözüm Sürecini Anlattı - Son Dakika
Politika

BDP Heyeti Şanlıurfa'da Çözüm Sürecini Anlattı

BDP Heyeti Şanlıurfa\'da Çözüm Sürecini Anlattı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyeti, Şanlıurfa merkezde düzenlenen halk toplantısında partililerle bir araya gelerek, barış sürecini anlattı.

14.05.2013 22:18

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyeti, Şanlıurfa merkezde düzenlenen halk toplantısında partililerle bir araya gelerek, barış sürecini anlattı.

Şanlıurfa Urfa City Konferans Salonu'nda düzenlenen programa BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Milletvekili İbrahim Binici, Sırrı Süreyya Önder, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Halit Yıldıztekin, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Burada basına açık olan bölümde kısa bir konuşma yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Barış sürecinin başlamasıyla birlikte illeri geziyor, halkımızla, partililerimizle bir araya gelip istişare ediyoruz. Bu anlamda Şanlıurfa'da bugün sizlerle bir araya geldik. Şimdiye kadar sorunlarımızı çözmek için şiddetin, çatışmanın her türlü yolun denendiği ve her türlü yol denendi. Aslında denemediğimiz tek yol, o da sorunlarımızı konuşarak, tartışarak çözmek idi. Bu toplumun kesin temel talebi; hepimiz bu süreçten çok mutlu olduk" dedi.

Kışanak, "Dünyadaki deneyimlerden de biliyoruz ki sürecin başlamış olması kendiliğinden başarıyla sonuçlanacağı anlamına gelmiyor. Yine bizim geçmişte de olsa deneyimlerimizden ortaya çıkan kendi deneyimlerimiz var. Çözüme giden yolu adım adım göremezsek, toplumun bütün kesimi üzerine düşen sorumluluğu yerine getiren bir tutum içerisinde olmazsa bu süreci hızlı çözmek kolay olmaz" diye konuştu.

Kışanak ve BDP'li milletvekilleri, daha sonra basına kapalı olarak partililerle çözüm sürecini değerlendirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Heyeti Şanlıurfa'da Çözüm Sürecini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement