BDP'li Vekil Nursel Aydoğan'dan Şehit Annelerine Çağrı Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP'li Vekil Nursel Aydoğan'dan Şehit Annelerine Çağrı Açıklaması

BDP\'li Vekil Nursel Aydoğan\'dan Şehit Annelerine Çağrı Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Bu savaşlarda sadece biz Kürt kadınları evlatlarımızı yitirmedik."

10.03.2013 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Bu savaşlarda sadece biz Kürt kadınları evlatlarımızı yitirmedik. Bu anlamsız savaşta yaşamlarını yitiren asker ve polis anneleri gelin hep birlikte el ele verelim. Bu çatışmaya dur diyelim" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kürt açılımı için şehit polis ve asker ailelerine destek çağrısında bulundu.

BDP Antalya İl Başkanlığı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği şenliğe katılan Aydoğan, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şahingöz'ün öldürülmelerinin Abdullah Öcalan'a süreci durdurması için bir mesaj olduğunu ileri sürdü.

Antalya Kadın Dayanışma Merkezi, Halkların Dayanışma Merkezi ve BDP Antalya İl Örgütü'nün düzenlediği kadın şenliği yaklaşık iki bin kadının Aydın Kanza Parkı'nda başlattığı yürüyüşle başladı. Yavuz Özcan Parkı'na kadar yürüyüş yapan kadınlar ellerinde "Sığınaksız bir dünya istiyoruz', 'Aile değil kadınız, feminist isyandayız,' 'İrademe dokunma', 'Kadın kıyımına son', 'Yaşasın kadın dayanışması' yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasının ardından kadınlar şenliğin yapılacağı Durukan Düğün Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Salonu dolduran kadınlar şenlikten önce tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu. Kadınlara hitap eden BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, sözlerine "8 Mart, bir tekstil fabrikasında daha iyi koşullarda çalışmak için ölen 129 kadına adanmış bir gündür. Biz de bu 8 Mart'ı yaşamını halkının özgürlük mücadelesine adayan direnişin sembolü Sakine Cansız'a, Fidan Doğan'a, Leyla Söylemez'e adadık. Elbette bu basit bir olay değildir" diye konuştu.

Fransa'daki saldırının basit bir olay olmadığını savunan Aydoğan, şunları söyledi: "Fransa'daki saldırı ile Öcalan'a tam da Kürt sorununun çözümü ve barış için İmralı'da görüşmelerin yapıldığı günlerde bir mesaj vermek istediler. 'Eğer barışta çözümde ısrar ederseniz en yakınınızdakini işte böyle katlederiz' dediler. Ama

Öcalan 15 yıldır İmralı'da bütün komploları boşa çıkardıysa Paris saldırısını da öyle boşa çıkarmıştır."

Barış mücadelesi yapan annelerin önünde hiçbir gücün duramayacağını ifade eden Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle bu zamana kadar çözüm için nasıl alanlarda olduysak, bundan sonra daha fazla çalışacağız. Şunu unutmayalım ki, biz barışı özleyenler, barışı istemeyenlerden daha iyi örgütlenmezsek, barış zor gelir. Bizim sesimiz daha güçlü çıkmalı. Bu nedenle biz kadınlar barışın öncülüğünü yapacağız. Alanlarda meydanlarda olacağız. Bu savaşlarda sadece biz Kürt kadınları evlatlarımızı yitirmedik. Bu anlamsız savaşta yaşamlarını yitiren asker ve polis anneleri gelin hep birlikte el ele verelim. Bu çatışmaya dur diyelim. Biz ellerimizi uzatıyoruz. İşte Antalya'da savaşın acılarını en çok çekmiş bir kentteyiz. Yüzlerce asker annesinin bu şehirde çocuklarını yitirdiğini duyuyoruz. Gelin bu fırsatı hep birlikte değerlendirelim. Biz, Türk, Kürt, Azeri kadınları bir araya geleceğiz barışın öncülüğünü yapacağız."

Şenlik kadınların Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde söylediği türkülerle

devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li Vekil Nursel Aydoğan'dan Şehit Annelerine Çağrı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement