BDP Milletvekillerinin Tahliyesi - Son Dakika
Politika

BDP Milletvekillerinin Tahliyesi

BDP Milletvekillerinin Tahliyesi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş İl Başkanı Naif Erol, BDP’li milletvekillerinin tahliyesiyle ilgili olarak, "10 bin tane suçsuz siyasi tutuklu varken bu iki arkadaşımızın çıkmasına fazla olumlu bakmıyoruz" dedi.

04.01.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş İl Başkanı Naif Erol, BDP'li milletvekillerinin tahliyesiyle ilgili olarak, "10 bin tane suçsuz siyasi tutuklu varken bu iki arkadaşımızın çıkmasına fazla olumlu bakmıyoruz" dedi.

BDP Muş Belediye Başkan Adayı Nimet Sezgin'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Naif Erol, yerel seçimlerde yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Toplantıda gazetecilerin BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın tahliye edilmeleriyle ilgili sorularını cevaplandıran Naif Erol, tahliyelere sevindiklerini ama olumlu bulmadıklarını belirtti. Milletvekillerinin tutuklanmalarını ve 3,5 sene tutuklu kalmalarını antidemokratik ve hukuksuz olarak tanımlayan Naif Erol şöyle konuştu:

"Milletvekillerinin tutuklanmaları ve yaklaşık 3,5 yılı aşkın bir süre tutuklu kalmaları da antidemokratik ve hukuksuzluktur. Bugün 2 tane milletvekilimiz de değil de bütün vekillerin dışarı çıkarılması gerekirdi. İki milletvekillerimizin tahliye edilmesi bizim için her ne kadar sevindirici ise de 10 bin tane suçsuz siyasi tutuklu varken bu iki arkadaşımızın çıkmasına fazla olumlu bakmıyoruz. Sonuçta Türkiye'de yaşanan siyasi konjonktür biraz da sevindiricidir ancak bu halkın önderliğini yapan, halkı bu noktaya getiren, halkı özgürleştirmek için canını feda eden insanlar cezaevindeyken onların tahliye edilmelerinin siyasi bir sonucun ürünü olduğu ortadadır. Eğer bugün Türkiye'de barış ve diyalog süreci yaşanıyorsa öncelikle bu halkın, milyonlarca kişinin kendisini önder olarak kabul ettiği Sayın Öcalan'ın koşullarının iyileştirilmesi gerekir. Öcalan'ın özgürleşmesi ve halkla birlikte siyaset yapması gerekiyor. Biz o düşüncedeyiz. Umarım günün birinde bu halk susamış olduğu özgürlüğüne kavuşur."

BDP Muş Belediye Başkan Adayı Nimet Sezgin ise, tahliyeleri gecikmiş ve siyasal bir karar olarak yorumlayarak, "Bugüne kadar Türkiye'deki yargı sistemi özellikle Kürt siyasal partilerine nasıl yaklaşmışsa Kürt milletvekillerine de aynı şekilde yaklaşmıştır. Eğer Mustafa Balbay çıkmamış olsaydı, BDP'lileri kimse konuşmayacaktı ki yargı bırakmamak için buna çok direndi. Yıllardır söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. İki türlü yargı vardır. Birisi elit kesime, kendisini bu ülkenin sahibi, beyefendisi görenlere göre dizayn edilmiş. İkincisi de Türkiye'nin ötekileştirilenlere yargı; yargının gerekliliklerine yerine getirmektense sistemi ve sistemin çıkarlarını düşünerek hareket ediyor" dedi.

Milletvekillerinin tahliye edilmelerinin Türkiye demokrasisi için iyi bir gelişme olduğunu ifade eden Sezgin, "İnanıyorum ki,aynı şekilde Hatip Dicle ve diğer arkadaşlar bırakılır çünkü siyasal bir operasyon sonucunda alınmıştır. Türkiye'de şu anda düşünce yargılanıyor, biz buna böyle bakıyoruz. O yüzden bunların bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerekiyor" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Milletvekillerinin Tahliyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement