Canalioğlu'ndan Büyükşehir Yasası'na Tepki - Son Dakika
Politika

Canalioğlu'ndan Büyükşehir Yasası'na Tepki

Canalioğlu\'ndan Büyükşehir Yasası\'na Tepki

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Volkan Canalioğlu, yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası’nı iktidara geldiklerinde değiştireceklerini, beldelerin ise yeniden açılacağını söyledi.

08.03.2014 09:48

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Volkan Canalioğlu, yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası'nı iktidara geldiklerinde değiştireceklerini, beldelerin ise yeniden açılacağını söyledi.

Büyükşehir Yasası'nı iktidara geldiklerinde değiştireceklerini belirten Canalioğlu "Bu yasa ile il sınırlarının Büyükşehir kapsamına alınması büyük sorunları da beraberinde getirecek. Kapatılan belde belediyeleri CHP iktidarında yeniden açılacak" dedi.

Yeni büyükşehirler kurulmasına CHP olarak hiçbir zaman itirazları olmadığına değinen Volkan Canalioğlu, kanunun içerisinde bazı maddelerin Anayasaya aykırı olduğunu bu nedenle yasanın yürürlüğe girmesinden sonra anayasa mahkemesine başvurduklarını ve başvurunun reddedildiğini hatırlattı. Canalioğlu, Türkiye'de bin 550 belde belediyesinin kapatıldığını ifade ederek, "Bu yasa ile İl Özel İdareleri kaldırıldı. Büyükşehir Belediyelerinin tüm il sınırları içerisine hizmet vermesi ne kadar doğru olacak. CHP olarak itirazımız, köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılması, yine kaldırılan belediyelerde referandum yapılmaksızın o belediyelerin kaldırılması, bir başka itirazımız ise yine hepimiz biliyoruz ki büyükşehir belediyesi vasıtasıyla kırsal kesime etkin ve verimli bir hizmet götürmek mümkün değildir. Daha önce belediye sınırları dışındaki köylere hizmet, il genel meclisi üyeleri eliyle ve il encümenleri vasıtasıyla yapılıyordu. Köy muhtarları etkin olarak görev yapıyorlardı. Şimdi köylerin tüzel kişiliği kaldırıldı ve mahalleye dönüştürüldü. Köyler aslında bizim devlet yapılanmamızın ve demokrasimizin en temel taşlarıdır" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü hatırlatan Canalioğlu "Bu yasayla köylü milletin efendisi olmaktan, zaten çıkmıştı da şimdi hukuken de çıkarılmış oluyor" değerlendirmesinde bulundu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Canalioğlu'ndan Büyükşehir Yasası'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement