CHP'den Başbakan Yardımcısı Atalay Hakkında Gensoru Önergesi - Son Dakika
Politika

CHP'den Başbakan Yardımcısı Atalay Hakkında Gensoru Önergesi

CHP\'den Başbakan Yardımcısı Atalay Hakkında Gensoru Önergesi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında gensoru açılmasını teklif etti.

23.03.2012 12:31

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında gensoru açılmasını teklif etti.

CHP'li Kart önergesinde, bu gensorunun, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adli ve siyasi sorumluluklarının tartışılması, sorgulanması ve gerekli prosedürün işletilmesi konusundaki çalışmalarının 'şimdiki hal saklı tutularak', bu süreçte özel bir rol ve görev üstlenen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın durumunu, yasama denetimi sorumluluğu kapsamında değerlendirmek üzere hazırlandığını belirtti. Kart gensoru önergesinde, Deniz Feneri Derneği soruşturmasının başlangıcında, soruşturmalara

doğrudan müdahale etmeyen, dolaylı yol ve yöntemlerle engellemeler yapmak suretiyle müdahale yöntemini tercih eden hükümet, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in soruşturmanın ilerleyen bölümlerinde panik halde ve doğrudan soruşturmaya müdahale etmeye başladıklarını ileri sürdü.

Kart, Deniz Feneri soruşturması sürecinde Beşir Atalay'ın doğrudan müdahil olduğu ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında gensoru açılmasını teklif etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den Başbakan Yardımcısı Atalay Hakkında Gensoru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement