CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

"Artık mızrak çuvala sığmıyor, aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor.

28.02.2014 19:44

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Artık mızrak çuvala sığmıyor, aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor. Gözü dönmüş bu kadroya karşı vermemiz gereken bir ders var" dedi.

Koç, partisinin Çankaya Çiğdem Mahallesi'ndeki seçim ofisinin açılışına katıldı. Her seçimin, yapıldığı dönem için önemli tarif edildiğini belirten Koç, "Ama 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin Türkiye'nin bugün yaşadığı sıkıntıları düşünürseniz gerçekten önemli bir anlamı var" ifadesini kullandı.

Türkiye'de devrimcilerin, yurtseverlerin ve CHP'lilerin ağır bedeller ödediğini ileri süren Koç, şöyle konuştu:

"İşlerinden oldular, sürüldüler, çoğu zindana atıldı. Ama şunu çok iyi bilin, faşizm ille tankla gelmez, bazen sandıktan çıkarak 'Milli irade arkamda' diyerek, hukuk devletini adım adım yok ederek, bütün özgürlük alanlarını daraltarak, karanlık bir dönem yaratanlar eliyle de gelebilir. Şu anda bir yerel seçime gidiyoruz ama Türkiye karanlık bir baskı rejiminin içine girmiş bulunmaktadır. Şu anda 'Türkiye'de demokrasi vardır' denilemez. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sorturmasında 5-6 kişi daha tahliye edildi. Baklava çalan, simit çalan o küçücük çocuklar, 'Parasız eğitim istiyoruz' diyen öğrenciler, küçük hırsızlar hapiste, büyük hırsızlar devlet yönetiminde, böyle bir düzeni asla kabul etmiyoruz. Hukuk, şu anda askıya alınmıştır, bağımsız değildir, tarafsız değildir."

"Yalanın bu kadar çok konuşulduğu bir Türkiye ben hatırlamıyorum" diyen Koç, "Montaj, dublaj, şu lobisi, bu lobisi yok, ortada bir yolsuzluk vardır. Bu işleri yapanlar, sürünerek gidecekler, perişan olarak gidecekler. Artık mızrak çuvala sığmıyor, aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor. Gözü dönmüş bu kadroya karşı vermemiz gereken bir ders var" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin hiçbir zaman bu uygulamaları yapanlara teslim olmadığını vurgulayan Koç, aday gösterilmediği için partiye sırtını dönenlere ise tepki gösterdi. Kendisinin de zaman zaman haksızlıklara uğradığını ancak CHP'nin kurumsal kimliğine karşı asla bir tavır sergilemediğini anlatan Koç, "Özel bir dönemden geçiyoruz, herkes kendini tedavi etsin" dedi.

Koç, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılardan kurtulması için daha önce hangi partiye oy verirse versin tüm vatandaşları CHP çatısı altında toplanmaya çağırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de eleştiren Koç, Ankara'da Çankaya ve Yenimahalle'nin CHP için yeterli olmadığını, diğer ilçeler ve büyükşehiri de kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Koç, "Ankara'da Melih Gökçek döneminin 30 Mart'ta sona ereceğini" iddia ederek, bunu herkesin göreceğini söyledi.

Koç, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Perçin de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement