CHP İzmir'de Sandığa Gidiyor - Son Dakika
Politika

CHP İzmir'de Sandığa Gidiyor

CHP İzmir\'de Sandığa Gidiyor

CHP İzmir Örgütü, 3 Haziran'da İl Başkanını belirlemek üzere sandık başına gitmeye hazırlanırken, adaylardan Levent Eyipişiren de çalışmalarına devam ediyor.

28.05.2012 18:30

CHP İzmir Örgütü, 3 Haziran'da İl Başkanını belirlemek üzere sandık başına gitmeye hazırlanırken, adaylardan Levent Eyipişiren de çalışmalarına devam ediyor. Örgütün, partide bir kan değişimine gerek olduğu noktasında görüş birliğine vardığını belirten Eyipişiren, iddialı konuştu.

İzmir'de siyaseti hem parti için de, hem de yerel de daha geniş tabana yaymak gerektiğini vurgulayan Eyipişiren, şöyle konuştu: "İşte biz bu iddia ile geliyoruz. CHP içindeki kırgınlıklara son verip, örgütümüzle birlikte sendikaları, üniversiteleri, sivil toplum örgütlerini kısacası tüm kesimleriyle İzmir'i kucaklayacak bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz."

Seçilecek yeni yönetimin önümüzdeki süreçte CHP'yi İzmir'de 3 ayrı seçime hazırlayacağını hatırlatan Eyipişiren, "Kongre bittiği andan itibaren; her şeyi o salonda bırakıp sokağa kol kola çıkmalıyız. Gün, birlik olma günüdür" dedi.

İzmir'in Cumhuriyet Halk Partisi için ayrı bir önemi taşıdığını vurgulayan Eyipişiren, şunları söyledi: "CHP için İzmir ne kadar önemliyse, İzmir için de CHP o kadar önemlidir. AKP iktidarının dizayn etmeye çalıştığı Türkiye modeli karşısında Cumhuriyetimizin sigortası CHP ise, İzmir'de bu sigortanın teminatıdır. Önümüzdeki seçimler bu açıdan büyük önem taşımaktadır"

Ülkenin geleceği açısından böylesine önem taşıyan İzmir'de CHP örgütlerinin yekvücut olarak sokaklara inmesi gerektiğini anlatan Levent Eyipişiren, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçe kongrelerimizde yeni kadrolarımız oluştu. Şimdi sıra, bu yeni kadrolarımızla içinden geçmekte olduğumuz süreci ciddiyetini, iktidarın CHP'li belediyelere yönelik 'zulüm' politikası ile Büyükşehir Belediyesi davasının altında yatan nedenleri doğru bir şekilde vatandaşa anlatmalıyız."

Kavga etmek gibi bir lüksleri olmadığını anlatan Levent Eyipişiren, sözlerine şöyle devam etti: "Her şey 3 Haziran'da kongre salonunda bırakılmalı ve 4 Haziran'dan itibaren 2014 yerel seçimleri için çalışılmaya başlanmalıdır. CHP'ye yakışan bir yarış sonunda seçilecek kadroların; kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, eski yeni demeden partinin tüm unsurlarını sokağa dökmesi gerekir."

İl Başkanı seçildiği takdirde öncelikli işinin, örgütün çalışmalarında koordinasyon sağlamak olacağını ifade eden Eyipişiren, şöyle konuştu: "İlçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla periyodik toplantı çizelgeleri hazırlanacak. Düzenli olarak yapılacak bu toplantılar hem örgüt içi iletişimin kalitesini artıracak, hem de yol haritamızı belirleyecek. Bir yandan da, kentin kanaat önderleriyle, sendikalarıyla, sivil toplum örgütleriyle, üniversiteleriyle bir araya geleceğiz. İçinden geçmekte olduğumuz sürecin ciddiyetini, CHP'nin yenilenen politikalarını, İzmir için yapabileceklerimizi onlara anlatıp görüşlerini alacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir'de Sandığa Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement