CHP'li Eski Yöneticiden Olağanüstü Kurultay Çağrısı - Son Dakika
Politika

CHP'li Eski Yöneticiden Olağanüstü Kurultay Çağrısı

CHP\'li Eski Yöneticiden Olağanüstü Kurultay Çağrısı

CHP eski Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada olağanüstü kurultay çağrısı yaparak, kurultaya gidilmesi hususunda imza toplayacaklarını söyledi.

09.11.2015 17:46  Güncelleme: 17:53

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, "Kendi öz evlatlarını görmezden gelip dışarıdan devşirmelerle partiyi iktidara taşıma anlayışının doğru olmadığını söylüyorum" dedi.

CHP eski Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada olağanüstü kurultay çağrısı yaparak, kurultaya gidilmesi hususunda imza toplayacaklarını söyledi.

CHP'de ciddi bir güven bunalımı oluştuğunu anlatan Kaplan, şöyle konuştu: "Öncelikle partimize karşı oluşan bu güven bunalımının aşılması gerekir. Takdir edersiniz siyaset maalesef Türkiye'de liderler üzerinden yürütülüyor. Böyle bir güvensizlik ortamı var ise genel başkanımız bunu dikkate almalıdır. Yoksa Kemal Beyin bilgi birikimine, Kemal Beyin dürüstlüğüne, Kemal Beyin ahlakına, Kemal Beyin çalışkanlığına söylenecek hiçbir şey yoktur. Başarısızlığın bir diğer boyutuna baktığımız zaman; Kemal Bey partinin yönetiminde müthiş bir şekilde inisiyatifi elinden kaçırmış, MYK üyelerinin çok önemli bir kısmı partiyi kendi varlıklarını devam ettirebilecek şekilde yönlendirmeye başlamıştır. Bu durum partinin bütün kademelerini tahrip eden bir noktadadır. İl başkanları olarak 7 Haziran sonrasında bir toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda koalisyon görüşmelerine zarar vermemek için genel başkanımıza düşüncelerimizi aktardık. Ben bugün Kemal Bey'le bundan sonra sürecin götürülmemesi gerektiğine inanıyorum."

"BÖYLE BİR YAPININ DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

7 Haziran seçimleri sonrası CHP'den HDP'ye oyların gittiği algısı üzerine konuşan Kaplan, "7 Haziran akşamında bunun bir demokrasi zaferi olduğu sesleriyle parti önünde bir kutlama yapılması beni rencide etti. HDP'nin barajı aşması elbette Türkiye demokrasisi açısından önemlidir. Ancak CHP'nin HDP'nin barajı aşmasını bir mutluluk kaynağı olarak kabul etmesi ve bunu bir demokrasi zaferi olarak görmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durumdan şu anlam çıkar; Biz kendi partilimize dahi güven veremiyoruz. Böyle bir yapının yola devam edebilmesi mümkün değildir" diye konuştu.

"İMZA TOPLAYACAĞIZ"

1 Kasım seçimlerinin ardından 42 il başkanıyla birlikte toplantı düzenlediklerini söyleyen Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel olarak diğer arkadaşlarım ve ben bu sürecin olağanüstü kurultayla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. CHP bugüne kadar iktidar olmasa bile Türkiye'nin önüne yeni hedefler koymuştur. Dolayısıyla bugün bir isim değişikliği, Kemal Bey gitsin başkası gelsin o daha iyi yapar algısı doğru değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir yapısal değişikliğe ihtiyaç olduğu çok açıktır. Bu süreçte bu yapının değişikliği konusunda olağanüstü kurultaya katkı veriyoruz. Bu talep değerlendirilecektir. Bu ciddi talebimiz ve tabanı olan talebimiz dikkate alınmalıdır. Genel Başkan bu talebi dikkate almazsa; üyelerimize, partimize ve ülkemize karşı olan sorumluluğumuzu tarihe not düşerek imza toplayacağız. Göreceksiniz ki bu talebimiz Türkiye'de çok ciddi bir şekilde karşılık bulacaktır."

"PARTİ İÇİ SEÇİM KAZANABİLME GAYRETİNE GİDİLDİ"

Kongreler takviminin antidemokratik şekilde yürütüldüğünü savunan Kaplan, şunları söyledi: "Kongreler takvimi partiyi dünden daha despot hale getirdiğini görüyoruz. Seçime on beş gün kala il kongreleri yapıldı. 1 Kasım seçimlerine hazırlanmak varken, parti kendi içerisinde kongreler sürecine hapsedilmeye çalışıldı. Hem de kendi yayınladıkları yönetmeliklere aykırı olarak. O nedenle çok açık bir şekilde ortada ki; bir seçim kazanma değil, parti içi seçimi kazanabilme gayreti içerisine girildi. Bunun sorumluluğunu yukarıdaki arkadaşlarımızın tamamının üstlenmesi gerekir."

Hedeflerinin yarıdan fazla delegenin imzasıyla kurultay çağrısı yapmak olduğunu ifade eden Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:

"Partinin devşirilmeye doğru gittiğini ve bu devşirilmenin toplumda karşılık bulmadığını görüyoruz. Kendi öz evlatlarını görmezden gelip, dışarıdan devşirmelerle partiyi iktidara taşıma anlayışının doğru olmadığını söylüyorum. Ben bunu Genel Başkanımıza ifade ettim. Hedefimiz yarıdan fazla delegenin imzasıyla kurultay çağrısı yapmaktır. Bunu yapabilecek örgütsel gücümüz var. Böyle bir durumda da sayın Genel Başkanın aday olmaması gerekir. Ancak temel beklentimiz odur ki; Sayın Genel Başkanımızın olağanüstü Genel Kurultayı toplayıp, eleştiri ve öz eleştiri mekanizmalarını işleterek, örgütten güven oyu alarak, yeniden bir yapılanmayı sağlamasıdır."

Sayın Genel Başkanın mevcut yapıdan rahatsız olduğunu düşündüklerini anlatan Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugünkü yapıda genel başkan başka bir değerlendirme içerisinde. MYK üyeleri ve Parti Meclisi başka değerlendirme içerisinde. Önüne gelen aklının estiğini söyleyebilme özgürlüğüne sahip. Parti politikası olmayan, parti programında olmayan konuları rahatlıkla ulu orta kamuoyu önünde ifade edebilen milletvekillerimiz var. Partide böyle bir disiplinsizlik asla kabul edilemez." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Eski Yöneticiden Olağanüstü Kurultay Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement