CHP'li Türkmen'e Vekil Kınası - Son Dakika
Politika

CHP'li Türkmen'e Vekil Kınası

CHP\'li Türkmen\'e Vekil Kınası

CHP Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen’e eşi Ahmet Türkmen’in köyü olan Kürkçüler-Dağcı’da kına yakıldı.

01.06.2015 11:12

CHP Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen'e eşi Ahmet Türkmen'in köyü olan Kürkçüler-Dağcı'da kına yakıldı.

Geçen hafta uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Türkmen'i 7 Haziran'dan sonra Ankara'ya göndermeye hazırlanan köylüleri, davul zurna ve halaylar eşliğinde kına gecesi düzenledi.

Köy meydanında düzenlenen kına gecesinde köylüler, "Vatana kurban olsun diye askere, Allah'a kurban olsun diye kurbanlıklara kına yakılır. Biz de halkımıza kurban olsun diye vekilimizi kınalarla meclise uğurluyoruz" dedi.

Kına yakılırken Türkmen'in duygulandığı gecede, ailesi ve ekibi de çiftetelli oynayıp, halaylar çekerek hem Türkmen'in vekilliğini hem de CHP'nin iktidarını kutladıklarını söylediler.

Tekerlekli sandalyeden güçlükle kalkıp, halka seslenen Elif Doğan Türkmen, kendisini 1'inci sıraya taşıyan partililere teşekkür ederek, "Çıktığım yolu sizinle yürümek, o yolu kutsallaştırıyor; anlamlı kılıyor. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bana evinizi, yüreğinizi açtınız. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Konuşmasının ardından tıpkı gelin kınası merasiminde olduğu gibi, Türkmen'in başına, meydanın ortasında kırmızı yazma örtüldü; mumlar ve türküler eşliğinde, eline kına yakıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Türkmen'e Vekil Kınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement