CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan İsdemir Grevine Destek - Son Dakika
Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan İsdemir Grevine Destek

CHP Lideri Kılıçdaroğlu\'ndan İsdemir Grevine Destek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsdemir'de grev yapan işçileri ziyaret ederek mücadelelerine destek verdi.

27.07.2013 16:22

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsdemir'de grev yapan işçileri ziyaret ederek mücadelelerine destek verdi. Kılıçdaroğlu, İsdemir işçisinin haklı mücadelesini gördüklerini söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'daki ziyaretleri kapsamında grevdeki İsdemir işçilerini de ziyaret etti. Çelik iş sendikası tarafından başlatılan grev sürecine destek olmak için İsmail Akçakmak kapısının bulunduğu bölgede toplanan işçiler ve ailelerini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sevgi gösterileriyle karşılandı. Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile birlikte el ele sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, işçileri selamladı. Kısa bir konuşma yapan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, askerlerinde içinde bulunduğu OYAK yönetiminin İsdemir'de olup bitenlenleri bildiğini ve İsdemir yönetiminin işçileri birbirine düşürerek grev kırıcılığı yapmaya çalıştığını söyledi. Gül, "Eğer grev kırıcılığında başarılı olunsaydı, bugün fabrikada çok büyük olayların yaşanacağı bir gerçekti. Ama biz buna izin vermedik, vermeyeceğiz. Bu oyunu biz bozduk" dedi.

İşçiler sık sık "İşçi sendika omuz omuza" sloganları atarak genel başkanlarına destek verdiler.

Daha sonra konuşmasını sürdüren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, hak aramak için meydanlara inen işçilere hep destek olduklarını belirterek, "İşçileri böldüler grev yapamaz hale getirdiler, Hava İş meydanda, Tek Gıda İş meydanda ama ilk kez burada mücadele eden bir işçi sınıfını görüyorum ve sizleri yürekten kutluyorum. Biz alın terini emeği savunuyoruz. Ayrılığı gayrılığı kaldıracağız aramızdan ve alın terini emeği savunacağız. Bu fabrikada çalışan her işçi akşam evine huzur içinde gidecektir. Türkiye"ye emeğe demokrasiye katkı verecektir hak aramanın ne kadar kutsal olduğuna katkı verecektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, sendikanın anı defterini imzaladıktan sonra İsdemir Genel Müdürlüğüne geçti. Burada Genel Müdür Recep Özhan ve yönetim ile basına kapalı görüşen Kılıçdaroğlu çıkışta da gündeme ilişkin soruları yanıtlamadan İsdemir'den ayrıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan İsdemir Grevine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement