CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, MTV oylamasına katılmayan muhalefet milletvekillerini eleştirdi - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, MTV oylamasına katılmayan muhalefet milletvekillerini eleştirdi

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, MTV oylamasına katılmayan muhalefet milletvekillerini eleştirdi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanun teklifinin Meclisteki oylamasına muhalefet milletvekillerinin büyük kısmının katılmamasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Sarıgül, zam artışlarına dikkat çekerek, halkın bu yükü taşıyamayacağını belirtti ve muhalefet milletvekillerinin oylamada bulunmamasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

18.07.2023 14:41  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanun teklifinin Meclisteki oylamasına muhalefet milletvekillerinin büyük kısmının katılmamasına ilişkin, "Muhalefet milletvekilleri olarak o gün hepimiz orada olmalıydık" dedi.

Sarıgül, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, her gün her şeye zam geldiğini belirterek, "Gelince de tam geliyor. Oto gaz, benzin ve motorin fiyatı 6 TL birden arttı. Bir bardak benzin 10 TL oldu. Bir bardak benzinle buradan Kızılay'a gidersiniz; ama dönemezsiniz. Akaryakıttaki bu artış iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi demektir. İşçi, memur, emekli maaş zamlarının erimesi demektir. 21 yıl tek başına ülkeyi yönettikten sonra hala zamdan başka bir yol bulamıyorlar. Çıkıp bir de savunmaya kalkıyorlar. Maşallah, teflon tava gibiler, üstlerine hiçbir şey yapışmıyor. Acı reçeteyi yine halka yüklediniz" dedi.

'KENDİME PAYIMA ÖZÜR DİLİYORUM'

Sarıgül, MTV'nin bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanunun Meclisteki oylamasında muhalefetin büyük bir kesiminin yer almamasına ilişkin, "Bu noktada kendi payıma tüm yurttaşlarımdan özür diliyorum. Birazcık o konuda da grup başkanvekillerimizin bütün grupları uyarması lazım. Özellikle muhalefet milletvekili olarak orada bulunmamak; son derece üzüntü verici bir olaydır. Muhalefet milletvekilleri o gün orada olmalıydı, Genel Kurula katılmaları gerekirdi. Bundan sonra kesinlikle böyle bir şey olmaz. Bu noktada çalışma arkadaşlarıma da gerçekten sitemlerimi iletiyorum. Başarı 3 şeyden geçer; milletvekili, kadro ve proje. Demek ki; bizim buradaki kadromuz da yeteri kadar oturmadı. Mazeret yok. Muhalefet milletvekilleri olarak o gün hepimiz orada olmalıydık" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, MTV oylamasına katılmayan muhalefet milletvekillerini eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement