Cumhurbaşkanı Gül'ün Ağrı Ziyareti - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ağrı Ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül\'ün Ağrı Ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Memleketimize sahip olmanın bir yolu da bu terörü bitirmektir, terörü gündemden çıkartmaktır" dedi.

07.06.2012 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Memleketimize sahip olmanın bir yolu da bu terörü bitirmektir, terörü gündemden çıkartmaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Patnos ilçesindeki ziyaretinin ardından geçtiği il merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhuriyet Caddesi'inde halkı selamlayan Gül, bir süre bir kahvehanenin önünde oturup çay içti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Gül, ardından İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne geçti.

Üniversitede Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan ve öğretim üyeleri tarafından karşılanan Gül, daha sonra rektörlük makama geçti. Abdullah Gül, Ağrı ziyareti ile ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuarı'nın açılışına katıldı. Basın mensuplarının alınmadığı açılışın ardından akşam yemeği için üniversitenin yemekhanesine geçildi.

Yemekhanede kendisini bekleyen davetlileri selamlayan Gül, kısa bir konuşma yaptı. Gül, " Türkiye'nin eski sıkıntıları demokratik standartlarımızın düşüklüğünde olabilir, ama görüyorsunuz, Türkiye demokratik standartlarını yükseltiyor. Dolayısıyla memleketimize sahip olmamız gerekiyor. Memleketimize sahip olmanın bir yolu da bu terörü bitirmektir, terörü gündemden çıkartmaktır. Düşünün; bir yol yapımındaki greyderi yakarsak, bundan kimin faydası olur. Hele doktorları, öğretmenleri korkutursak çocuklarımızı kim tedavi edecek, onları kim eğitecek. Düşüncelerimiz ne ise bunları konuşabiliriz. Bunlarla ilgili şikayetleri çözmek hepimizin görevidir. Çözmek içinde hep beraber çalışıyoruz. Ama işin içerisinde terör olursa, işin içerisinde kan olursa o zaman yapılacak şeyler de yapılamaz hale geliyor. Sevgili Ağrılılar, onun için teröre hiç müsaade etmeyiniz. Bu işin içerisine bir şekilde karışmış olanlar olabilir. Onları da oturup konuşmak, anlatmak lazım. Bunun kimseye faydası yok. Bakın ne kadar çok can kaybı oluyor. Bunların hepsi bu toprakların çocuklarıdır. Nasıl olurlarsa olsunlar, hepsi bu toprakların çocuklarıdır. Şehit ailelerimizi buradan görüyorum. Ne kadar acı. Bu acılara bir son vermemiz gerekir. Onlara da sahip çıkmamız gerekir. İnanın bu ülkede hepimizin mutlu olması için, hepimizin bu ülkenin zenginliğinden pay alabilmemiz için çok güzel günler bizi bekliyor. Yeter ki bu işe son verelim" dedi.

Konuşmanın ardından yemek basına kapalı olarak devam etti. Geceyi Ağrı Polisevi'nde geçirecek olan Gül, sabah saatlerinde Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret ettikten sonra Iğdır'a geçecek. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Gül'ün Ağrı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement