Davutoğlu, Adana'da Gazze saldırılarına tepki gösterdi - Son Dakika
Politika

Davutoğlu, Adana'da Gazze saldırılarına tepki gösterdi

Davutoğlu, Adana\'da Gazze saldırılarına tepki gösterdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana'da partisinin Seyhan İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, bölgenin kuşatılarak binlerce Filistinlinin öldürüldüğünü ve bunun soykırım olduğunu belirtti. Davutoğlu, Gazze'deki insanlık dışı durumu vurgulayarak, ABD Başkanı Joe Biden'ın ateşkes için erken demesine tepki gösterdi.

11.11.2023 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana'da partisinin Seyhan İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Seyhan Belediyesi Selman-i Pak Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye tek listeyle gidildi, mevcut başkan Ömer Çıdık yeniden aday oldu.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Bölgenin kuşatılarak binlerce Filistinlinin öldürüldüğünü ifade eden Davutoğlu, bunun adının soykırım olduğunu belirtti.

Gazzeli çocukların acısıyla uyuyamadıklarını aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Gazze'de insanlık tarihinin gördüğü en büyük suçlar işleniyor. Yaşamını yitirenlerin sayısı 11 bine ulaştı. ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de ateşkes için daha erken olduğunu söyledi. Gazze'deki 2 milyon 400 bine yakın nüfusu ile 11 bin oranını vurduğunuzda bunun da 4-5 bini en azından çocuk, Amerika'da 1 milyon kişinin öldürülmesi demek. Çünkü onların nüfusu 331 milyon. Yani ABD'de bir savaş veya herhangi bir saldırıda 1 milyon kişi ölecek ve hala ateşkes için erken diyeceksiniz."

Kongreye, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Davutoğlu, Adana'da Gazze saldırılarına tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement