Dbp Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt Açlık Grevine Başladı - Son Dakika
Politika

Dbp Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt Açlık Grevine Başladı

Dbp Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt Açlık Grevine Başladı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, AK Parti İl Başkanlığı’na yapılması istenilen yürüyüşe polisin izin vermemesi üzerine açlık grevine başladı.

13.10.2014 17:38

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, AK Parti İl Başkanlığı'na yapılması istenilen yürüyüşe polisin izin vermemesi üzerine açlık grevine başladı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Park Orman'da bir araya gelen kadınlar, AK Parti İl Başkanlığı önüne geçerek, Kobani'de yaşananlar dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlemek istedi. Park Orman'daki grubun yürüyüşüne polis izin vermedi. Yürüyüşte yer alan Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, güvenlik güçleriyle yaptığı görüşmede yürüyüşe izin verilmeyeceği bildirildi. Bunun üzerine Zümrüt, polisin izin vermemesini protesto ederek Park Orman'da açlık grevine başladığı duyurdu. Zümrüt, açlık grevinin kişisel bir karar olduğunu ifade ederek, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na yürüyene dek açlık grevini sürdüreceğini söyledi. Zümrüt, "Talepler yerinde ve muhataplarıyla dile getirilir. Biz de kadınlar olarak bugün yaptığımız yürüyüş amacımızın nedeni AK Parti İl Başkanlığı önüne gidip, taleplerimizi sıralayacaktık. Talebimiz ise, Kobani'de insani bir koridorun açılmasıdır. Türkiye'nin bir çok yerinde yapılan demokratik tepkilerin karşısına, çevik kuvvet, TOMA'lar ve çok büyük bir güç yığılıyor. Neredeyse eylemlerimizin kararlarını da kendileri verecektir. Kendilerinin bize aktardıkları ne yasa da var ne de hukukta var aynı zamanda insani olarak da kabul edilecek bir durum değildir. Biz bugün burada yürütülmedik. Diyarbakır'daki tüm emniyet gücü, bulunduğumuz parkın etrafını sardı. Biz de tepki olarak burada oturma karar verdik. ya bu yol açılacak AK Parti il binasının önünde açıklamamızı yapacağız ya da biz buradan kalkmayacağız. Biz taleplerimizi dinlendireceğiz. Talebimizi de AK Parti'de anlatacağız. Ben tepki olarak da buradan kalkmayacağım. Aynı şekilde açlık grevine de giriyorum. Bu benim kişisel kararımdır. Bu kararımın da arkasındayım" dedi.

Zümrüt ve beraberindekilerin güvenlik önlemleri altında Park Orman'da eylemleri sürüyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dbp Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt Açlık Grevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement