Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok - Son Dakika
Politika

Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çek basınına verdiği röportajda, Fransa'nın yakın gelecekte Ukrayna'ya askeri personel göndermeyi düşünmediğini belirtti.

04.03.2024 20:56  Güncelleme: 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO'nun Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda nükleer savaş tehdidinde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zehir zemberek açıklamaları sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan geri adım geldi. Macron, Çek basınına verdiği röportajda ülkesinin yakın gelecekte Ukrayna'ya askeri personel göndermeyi düşünmediğini söyledi.

Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

"YAKIN GELECEKTE UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda Çek basınına verdiği röportajda yeni açıklamalarda bulundu. Macron, Fransa'nın yakın gelecekte Ukrayna'ya askeri personel göndermeyi düşünmediğini belirterek, "Bu, yakın gelecekte Ukrayna'ya Fransız birlikleri göndermeyi düşündüğümüz anlamına gelmiyor, ancak bir tartışma başlattığımız ve özellikle Ukrayna topraklarında Ukrayna'yı desteklemek için yapılabilecek her şeyi düşündüğümüz anlamına geliyor." dedi.

MACRON, ASKER GÖNDERME SİNYALİ VERMİŞTİ

Macron, 26 Şubat'ta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Ukrayna'ya destek konferansının ardından yaptığı açıklamada, "Rusya'nın yenilgisinin Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Rusya bu savaşı kazanamayacak." demişti. Macron, Batılı ülkeler arasında Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda fikir birliği olmadığını, ancak hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bugün asker gönderme konusunda fikir birliği yoktu. Ancak hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

"RUSYA'YI İŞGAL ETMEYE ÇALIŞANLAR SERT SONUÇLARLA KARŞILAŞIR"

Rusya lideri Putin ise, Rus parlamentosuna hitaben yaptığı yıllık konuşmasında, Rusya'nın artık düşman topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlara sahip olduğunu ve Rusya'yı işgal etmeye çalışan herkesin İkinci Dünya Savaşı'ndakinden daha sert sonuçlarla karşılaşacağını söylemişti.

"UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERİRSENİZ NÜKLEER SİLAHLARI KULLANIRIM"

Rusya'nın Zircon hipersonik füzeleri de dahil olmak üzere gelişmiş silah sistemlerini kullandığını ve Ukrayna'da askeri avantaja sahip olduğunu ifade eden Putin, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeleri hâlinde nükleer çatışmanın çıkabileceğini belirtmişti.

Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

NÜKLEER TEHDİDİ SONRASI BALİSTİK FÜZE TEST ETTİ

Putin'in, "NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda nükleer silahları kullanırım" açıklamasının üzerinden henüz 24 saat geçmemişken, Rusya nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası balistik "Yars" füzesini test etti. 12 bin kilometre menzile sahip olduğu öğrenilen füze, deneme atışını başarıyla tamamladı.

Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok

"RUSYA İLE NATO ARASINDA DOĞRUDAN SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKAR"

Macron'un açıklamalarının ardından Batılı ülkelerin askerlerini Ukrayna'ya göndermesi durumunda NATO ile Rusya arasında doğrudan silahlı bir çatışma yaşanması ihtimali sorulan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, "Bu durumda mesele ihtimal değil, kaçınılmaz olacak. Biz bunu böyle değerlendiriyoruz." demişti. Peskov, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermelerinin sonuçlarını "değerlendirmesi" ve bunun farkında olması gerektiğini vurgulayarak, "Bunun çıkarlarına, en önemlisi de halklarının çıkarlarına uygun olup olmadığını sorgulamalılar." ifadelerini kullanmıştı.

NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini tartışmasının "çok önemli yeni bir durum" olduğunu belirten Peskov, "Sayın Macron'un Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratma konusundaki tutumunu çok iyi biliyoruz." demişti.

Putin\'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna\'ya asker gönderme planımız yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Talip Konyali: Bİ PUTİNİN HAKKINDAN GELEMEDİNİZ DEĞİL Mİ...NÜKLEER SAVAŞ PEKDE HOŞUNUZA GİTMEDİ TABİ..İNSANLIK OLDUĞU SÜRECE SAVAŞLAR OLACAK..ÇÜNKÜ DÜNYA ASIL YURT DEĞİL..ANLASALAR İSLAMİYETİ..SAVAŞ MAVAŞ KALMAZ..İMAN ŞART ..TEVEKKÜL ŞART.. 61 25 Yanıtla
  • Nihat Eroğlu: Bana göre,Avrupa tümden NATO dan ayrılmalıdır.Rusyanin Nükleer ve enerji kaynakları gücü, Türkiye'nin askeri gücünün de yer aldığı,yeni bir güvenlik yapılanması içine girmesinin ,daha isabetli olacağını düşünüyorum. 28 5 Yanıtla
  • Necati Kaya: Buda bizi Teyup gibi dönüp duruveri. 6 16 Yanıtla
  • Cesur Aslan: Küresel güçler ne derse o oluyor bunlar planlı savaşlar ortadoğuda filistinde olduğu gibi insanlık bir kaosa sürükleniyor göz göre göre insan ırkı ile dalga geçiliyor yoktan yere savaşlar ve kan dökülüyor herşey bir planın parçası maleaef 1 0 Yanıtla

Advertisement