İzmir Büyükşehir Belediyesi Taşeron İşçileri Kadro Talebi İçin Eylem Başlattı - Son Dakika
Politika

İzmir Büyükşehir Belediyesi Taşeron İşçileri Kadro Talebi İçin Eylem Başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı taşeron firmasında çalışan evde sağlık ve bakım işçileri, kadro talepleri için eylem başlattı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplanarak taşeron zulmüne son verilmesini istedi.

05.09.2023 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı taşeron firmada çalışan evde bakım hizmeti yapan işçiler, kadro talebi ile başkanlık binasının önünde oturma eylemi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde taşeron olarak çalışan evde bakım işçileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık binası önünde kadro talebiyle eylem yaptı. İşçiler, 'Taşeron zulmüne son verin' yazılı pankart açıp, oturma eylemi yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı taşeron firmada 82 kişinin evde bakım hizmeti verdiğini belirten Cem Kazım Kaygusuz, "Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki direnişimizin ikinci günü. Bizler, evde bakım işçileri olarak uzun zamandır taşeron köleliğinden kurtulmak için mücadele ediyoruz. Ekonomik kriz koşullarında sürekli maaşlarımız geç yatıyor. Artık güvenceli, kadrolu çalışmak istiyoruz. Şimdiye kadar bizim tüm iyi niyetli tutumlarımıza rağmen hep kandırıldık, ötelendik. İkinci sınıf vatandaş muamelesi gördük. Bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Dolayısıyla bizleri kadroya geçirileceğine dair yazılı bir protokol yapılana kadar eylemlerimiz her gün devam edecek" dedi.

'HİÇBİR GÜVENCEMİZ YOK'

Evde bakım hizmeti alan yaşlıların banyo ve temizlik hizmetlerini karşıladıklarını anlatan işçilerden Ömer Çiftçi, "Ağustos ayı için söz verilmişti. Aralık'ta sözleşme bitiyor. Sözleşme bitince yapılacağı söyleniyor ama hiçbir güvencemiz yok. Normalde 15'inde almamız gereken maaşı, bu ayın 1'inde aldık. Asgari ücretin yüzde 30 fazlası gelirimiz var. Ama vergi dilimine bağlı azalıyor" diye konuştu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi de konu ile ilgili yaptığı açıklamada; evde bakım hizmetleri biriminde taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınması için gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirdi. (DHA)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Taşeron İşçileri Kadro Talebi İçin Eylem Başlattı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İzmir Büyükşehir Belediyesi Taşeron İşçileri Kadro Talebi İçin Eylem Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement