Karabağ'da yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığı için başvuruda bulunuyor - Son Dakika
Politika

Karabağ'da yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığı için başvuruda bulunuyor

Karabağ\'da yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığı için başvuruda bulunuyor

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını açıkladı.

24.09.2023 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Karabağ'da Ermeni silahlı gruplara yönelik gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarının ardından bölgede yaşayan Ermeni nüfusun entegrasyonu için çalışmalarını sürdürüyor. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Elşad Hacıyev, Karabağ'da yaşayan Ermeni halkın Azerbaycan vatandaşlığı almak için başvuru yaptığını söyledi.

"KİŞİLERİN TEMEL GÜVENLİK VE SAĞLIK MESELELERİ VAR"

Karabağ'da yaşayan bütün Ermeni halkının vatandaşlık için başvuruda bulunabileceğini belirten Hacıyev, "Bu bölgede yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların her birinin Azerbaycan anayasasına uygun olarak vatandaşlık meseleleri değerlendirilecektir. Onlara pasaport ve kimliklerin verilmesi konusu üzerinde çalışılıyor. Elbette başvuranlar var. Bu kişilerin temel isteği güvenlik ve sağlık meseleleridir" dedi.

"ETNİK KÖKENLERİNE BAKILMIYOR"

Azerbaycan'da etnik kökenine bakılmaksızın vatandaşların haklarının sağlandığını vurgulayan Hacıyev, "Lenkeran, Bakü, Gence, Gusar'da Azerbaycan vatandaşlarının ve etnik grupların haklarının korunduğu ve eşit bir şekilde yaşadıkları gibi, Karabağ'da da Ermeni asıllı vatandaşların hakları ve güvenlikleri sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Karabağ'da yaşayan Ermeniler, Azerbaycan vatandaşlığı için başvuruda bulunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement