Kırklareli'nde Sel Bölgesinde İnceleme - Son Dakika
Politika

Kırklareli'nde Sel Bölgesinde İnceleme

Kırklareli\'nde Sel Bölgesinde İnceleme

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kırklareli'nde sel bölgesinde incelemede bulundu. Karaloğlu, son 500 yılda bölgede bu kadar büyük bir yağışın olmadığını belirtti.

06.09.2023 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, sel bölgesinde

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, sel bölgesinde

KIRKLARELİ - İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kırklareli'denki sel bölgesinde incelemede bulundu.

Kırklareli'ndeki sel bölgesinde arama çalışmaları sürerken İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, Kırklareli'ne gelerek bölgede incelemelerde bulundu.

Karaloğlu burada bir açıklama yaptı. Karaloğlu yaptığı açıklamada bölgede son 500 yılın en yüksek yağışının olduğunu dile getirdi. Karaloğlu; " İğneada'da Sisli Vadi bölgesindeyiz. Dün sabah 07: 00 itibariyle bölgede kuvvetli bir sağanak yağışla bir sel meydana geldi. Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. DSİ'nin verilerine göre son 500 yılda 24 saatte böyle bir yağış meydana gelmiş. Son 24 saatte bölgede metrekareye 196 kilogram yağış düşmüştür. Burada bungalov evler var. Dün olay olduğunda bizim bölgeden kurtarmamız gereken, muhattap olduğumuz insan sayısı 12'ydi. Bunların 6 tanesini sağ olarak kurtardık. Allah'a hamd olsun. Bu kurtulan 6 sağ vatandaşımızın hastanede tedavileri devam ediyor. Bunlardan 2 tanesi Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 tanesi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2'sine biliyorsunuz dün ulaşmıştık. Dün arkadaşlarımızın arama kurtarma faaliyetlerinde ulaşmış olduğu 1 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Rabbimden hepsine Allah'tan rahmet, milletimize, ailesine baş sağlığı diliyorum. Maalesef 3 vatandaşımız şu anda kayıp durumda onlara da hızlı bir şekilde ulaşabilmek için tüm ekiplerimizle sahadayız. Çalışıyoruz. Şu anda sahada 590 personelle arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor ve 165 araçla bu arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Şimdi arkadaşlar bölgede çok su vardı. Yoğun bir su vardı, şimdi su çekildi. Bölgede geniş bir vadi ile karşı karşıyayız. Arama kurtarma yapan kişi sayısını artırmak üzere Milli Savunma Bakanlığımızdan ilave destek istedik. Şu anda yolda intikal etmek üzereler. 370 askeri personel olmak üzere, çoğunluğu komando olmak üzere bölgede arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olacaklar. Sahil Güvenlik Bölge Komutalığı'ndan da helikopterle arama yapmak için destek istemiştik fakat hava şartları nedeniyle arama yapmamıza pek elverişli değildi" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kırklareli'nde Sel Bölgesinde İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement