"Kusura Bakmasınlar Özür Dilemiyorum" - Son Dakika
Politika

"Kusura Bakmasınlar Özür Dilemiyorum"

"Kusura Bakmasınlar Özür Dilemiyorum"

Ermenilerden Özür Dileme Kampanyasına Başbakan Erdoğan'dan da Tepki Geldi.

18.12.2008 02:17

Ermenilerden özür dileme kampanyasına Başbakan Erdoğan’dan da tepki geldi.

Kampanyayı başlatanları anlamakta zorlandığını belirten Erdoğan, "Suç işlemedim ki özür dileyeyim. Böyle bir özür dilemeyi ben mantıksız buluyorum, kusura bakmasınlar" dedi. Erdoğan, Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerde iyi niyetine örnek olarak da, son dönemdeki açılımları gösterdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Ermenilerden özür dileme kampanyası" başlatan yazar ve akademisyenleri anlamakta zorlandığını belirtti. Bu kampanyanın kabul edilemez olduğunu savunan Erdoğan, "Ben suç işlemedim ki özür dileyeyim" dedi. Erdoğan, dün Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Özür kampanyası"na ilişkin şunları söyledi:

Böyle bir sorun yok

"Herhalde onlar böyle bir soykırımı işlemiş olacaklar ki özür diliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle bir sorunu yok. Yani eğer ortada böyle bir suç varsa, suç işleyen özür dileyebilir. Ama ne benim ne ülkemin ne milletimin böyle bir sorunu var. Ülkeler arası münasebetlerse, bu konuda Türkiye, tavrını çok açık ve net ortaya koymuştur. Göreve geldiğimiz andan itibaren hava taşımacılığında Ermenistan’a kapılarını açan iktidarımızdır.

Karşılıksız adım attık

Van Gölü’nde Akdamar Adası’nda Ermeni - Ortodoks Kilisesini restore ederek hizmete açan, dünyaya açan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bunu herhangi bir şey karşılığında yapmadık. Bunlar bir şeylerin işaretidir. Cumhurbaşkanımızın Türkiye - Ermenistan milli maçı sebebiyle davete icabet ederek Ermenistan’a gitmesi bir işarettir.

Bu kampanyada yer almam

Yazarlar, çizerler böyle bir kampanya başlatmış diye bu kampanyaya uymak, bunu kabul etmek bizim tarafımızdan kabul edilebilecek bir şey değildir. Ben şahsen başlattıkları o kampanyayı kabul etmiyorum, desteklemiyorum ve onun içinde de yer almam. Çünkü suç işlemedim ki özür dileyeyim. Ben bu yazar çizerlerimizi de anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Olaylara iyi niyetle yaklaşmak başka bir şeydir, özür dileme başka bir şeydir Bir suç işlenmişse bu suçu işleyen kalkar özür diler. Ortada böyle bir şey yokken böyle bir özür dilemeyi ben mantıksız buluyorum, kusura bakmasınlar."

Ayakkabı fırlatmak doğru değil

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W.Bush’a yönelik "ayakkabı" eylemini de eleştirdi. Erdoğan, Irak’lı gazeteci Muntazar El Zeydi’nin Bush’a ayakkabılarını fırlatması ile ilgili bir soru üzerine, "Oradaki gazetecilerin kültüründe bilmiyorum böyle ayakkabı fırlatmak var mı? Ben şahsen yaklaşımı doğru bulmuyorum. Gazetecinin en önemli gücü dilidir, düşüncesidir; yani onunla orada Bush’u köşeye sıkıştırsaydı. Ayakkabı atma eğilimini asla doğru bulmuyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Kusura Bakmasınlar Özür Dilemiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement