MHP Kulislerinde Köşk İçin 3 İsim - Son Dakika
Politika

MHP Kulislerinde Köşk İçin 3 İsim

MHP Kulislerinde Köşk İçin 3 İsim

MHP kulislerinde, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için "İlhan Kesici, Taha Akyol ve Abdullatif Şener"in isimleri konuşuluyor.

09.05.2014 07:43  Güncelleme: 08:21

İktidar ve muhalefet partileri Cumhurbaşkanlığı adaylarını belirleme konusunda çalışmalarına hız verirken, MHP’de TBMM dışından aday gösterme eğilimi ağırlık kazandı.

AK PARTİ TABANINA DA HİTAP EDEBİLECEK 3 SÜRPRİZ İSİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aklında, Meclis dışından, AK Parti tabanına da hitap edecek bir isim olduğu öğrenilirken, parti kulislerinde, “ İlhan Kesici, Taha Akyol ve Abdullatif Şener”in isimleri konuşuluyor. Bahçeli’nin diğer partilere, “alternatif isimlerle” gitmeye hazırlandığı bildirilirken, bir MHP yöneticisi, “Adayımız yüzde 90 dışarıdan, sivil bir isim” değerlendirmesi yaptı.

MHP yönetimi “çatı aday” formülünün yanlış anlaşılmaması, her partinin kendi adayı ile ilk tura girmesi, ikinci tura kalınacağı dikkate alınarak isim belirlenmesinin önemine dikkat çekiyor.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN DE NABZINI TUTUYOR

Bahçeli, parti yönetiminin dışında, sivil toplum örgütleri ile yaptığı özel görüşmelerde nabız tutuyor. Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken, “politize olmamış” kriteri getiren Bahçeli’nin aklında, Meclis dışından, AK Parti tabanına hitap edecek bir isim olduğu öğrenildi. MHP yönetimi, Ak Parti seçmeninden oy alabilecek bir isme odaklandı. MHP’li adayın, geçmişte milliyetçi, muhafazakâr olan, ancak aynı zamanda demokrat ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak siyaset yapmış, bugünlerde ise sivil toplum faaliyetleriyle öne çıkan isim olduğu ifade ediliyor.

BAHÇELİ: BİRİLERİ ÜRKÜYOR, KORKUYOR, KAÇIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, twitter’dan dün attığı mesajlarda “Geleceğimiz için ortak çatı, dirliğimiz için ortak akıl, birlik için ortak irade olsun diyoruz, ancak birileri ürküyor, kaçıyor, korkuyor. Nefsine yenilmiş, hırslarına boyun eğmiş, ideolojik önyargılarının esiri olmuş kim varsa belirsizlikten istifadenin peşine düşüyor. Yazıktır ülkemize, haksızlıktır milletimize, darbedir geleceğimize” dedi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika MHP Kulislerinde Köşk İçin 3 İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • BİBER: MHP VE CHP HAYDAR DÜMEN ÜZERİNDE ANLAŞABİLİR.. EN İYİ ADAY HAYDAR DÜMENDİR.. 12 19 Yanıtla
  • şivekar: TÜRKİYE SİYASETİNDE BAHÇELİ GİBİ BİR KOMEDİ SİYASETÇİ GELEMEZ :)) 15 13 Yanıtla
  • candaş: ak partinin neden yıldır iktidar olduğunu daha iyi anladım . akp dışında hiç bir parti genel başkanını aday gösterme cesaretinde bulunamıyor herkes çatı aday derdinde .kardeşim madem bu kadar özgüveniniz düşük kendi yerinizede çatı genel başkan adayı bulun rezilliğe bak ya 19 7 Yanıtla
  • chn: abdüllatıf olur akedemısyen hırsızlaran kaçan bırı olurr 17 7 Yanıtla
  • ali ruhi mavi: cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacak,layik,çağdaş, her kesimden oy alabilecek, akademik kariyeri olan, akp nin noteri olamayacak olan. tüm akp karşıtlarının oyunu alabilecek olan dürüst birine ihtiyaç var..cünkü ülkemizde artık bir akp var birde diğerleri. diğerleri birleşmedikce tayyip cumhur başkanı..bunu herkeş böyle bile...gün farklı düşünme günü değil, gün akp den nasıl kurtuluruz günüdür.. 10 10 Yanıtla
    bozkurt: gün türkiyenin yüzde ellisinden kurtulma günümüdür 0 0
  • GUNES: EN İYİ ADAY CHP VE MHP NİN ADAYI GERCEKTEN HAYDAR DÜMEN OLSUN YÜDE 95 İLE KAZANIR. 4 15 Yanıtla
  • HPG: CUMHURBAŞKANI .....BAŞKAN APO OLMALI... 4 14 Yanıtla
  • TIRI VIRI İŞLER BUNLAR: TAMAM TAMAM ÇOK GÜZEL ADAYLAR BUNLAR OLABİLİR, SİZ CHP VE MHP HENDİ TOPLAM OYUNUZU ÜÇ ADAY ÇIKARIN VE ÜÇE BÖLÜN, ÜÇÜN BİRİNİ ALIN, AKP NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜN, YEREL SEÇİMLERDE YEDİĞİNİZ TOKAT YETMEMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR, BU ŞEKİLDE DÜŞÜNMENİZ BİLE ERDOĞAN TAMAM OLABİLİR, OLMALIDIR, ANLAMINA GELİR, AKP YE OY VERECEKLER BELLİ RECEP TAYYİP ERDOĞANDA İLK BAŞKAN 6 10 Yanıtla
  • mustafa kaya: Meral Akşenr'i niye aday göstermiyorlar?Herkesein takdir ettiği bir isim. 10 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement