MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması

MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması

"AKP, Türk çiftçisini yine aldattı"

07.04.2014 16:03

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, hükümetin, ayçiçeğinde çiftçiye taahhüt ettiği prim desteğini vermediğini savunarak, "AKP, Türk çiftçisini yine aldattı" dedi.

Belen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümet sözcülerinin seçim öncesinde, ayçiçeği üreticisine verilecek prim desteğinin 30 kuruşa çıkarılacağını duyurduklarını, ancak söz konusu prim destekleme miktarının eskisi gibi yine 24 kuruş olarak açıklandığını belirtti.

"AKP, Türk çiftçisini yine aldattı" diyen Belen, hükümetin, uyguladığı tarım politikası ile çiftçiyi üretimden uzaklaştırdığını ileri sürdü.

Yanlış tarım politikaları nedeniyle Türkiye'de tarım alanlarının kullanımının da azaldığını savunan Belen, 2002 yılında 181 milyon 123 bin dekar olan ekili alanın, 2013 yılında yaklaşık 25 milyon dekar azalarak, 156 milyon 180 bin dekara gerilediğini söyledi.

Belen, Türkiye'nin yıllık yaklaşık 2 milyon ton bitkisel yağ ihtiyacının olduğunu, ancak bunun 1,3 milyon tonunun ithalatla karşılandığını kaydetti.

-"İngiliz kültürüne hizmet ediyorlardı"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belen, "Dünyanın 160 farklı ülkesinde Türk okulları hükümet tarafından 'kapatın' talimatıyla karşı karşıya. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Hükümetin 12 yıldır birlikte hareket ettiği bir cemaate karşı yürüttüğü katliam politikası yanlıştır. Düne kadar sahip çıkan ve her türlü desteği veren hükümetin şimdiki tavır değişikliğini sorgulamak gerekir" yanıtını verdi.

Bülent Belen, bu okulların bir "fahri büyükelçilik" misyonu üstlendiği yönündeki soru üzerine, "Okulların öyle bir misyon üstlendiğini Adalet ve Kalkınma Partisi yıllardır söylüyordu. Bu okulların yaptığı sadece İstiklal Marşı'nı okutmak. Onun dışında eğitim dilleri İngilizce. İngiliz kültürüne hizmet ediyorlardı" diye konuştu.

Belen, söz konusu okulların, bulundukları ülkelerin yasalarına göre kurulduğunu ve bu yasalar çerçevesinde faaliyet yürüttüğünü ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement